Detingut a Argentona el presumpte coordinador d'una xarxa de narcotraficants

Els Mossos han intervingut 11 tones d'haixix, la quantitat més gran que han decomissat mai

  • Red. / Arg. Comunicació / ACN
  • Divendres, 01 Maig 2020 10:28

Detingut Argentona Narcotraficant

Els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 27 de març un home que vivia a Argentona com a presumpte coordinador de les actuacions al Marroc d’una organització criminal, d’abast internacional, dedicada al tràfic d’haixix. A banda de l’home detingut a Argentona, els Mossos van efectuar 22 detencions més (a Cambrils, Rubí, València, Vinaròs, Alcanar, Tortosa, l’Ametlla de Mar i Roquetes). Han ingressat a presó 16 de les 23 persones detingudes, entre les quals hi havia els tres principals líders que actuaven des d'Argentona, Tortosa i València.

La investigació va començar a mitjans de desembre de l'any 2018 quan es va tenir coneixement que una organització criminal dedicada al tràfic de drogues intentava establir contactes amb persones que tinguessin la capacitat i l'experiència per dur a terme un transport d'una gran quantitat d'haixix des de les costes marroquines fins al Delta de l'Ebre.

La instrucció l’ha portada el jutjat número 1 de Tortosa i ha decomissat un total d’11 tones d’haixix, el que suposa l’operació d’aquestes característiques més gran efectuada mai pel cos de Mossos d'Esquadra. El valor de la droga al mercat hauria superat els 60 milions d’euros.

Intervenen 11 tones d'haixix i quatre embarcacions

Droga
Els Mossos d'Esquadra i l'Agència Tributària han intervingut 11 tones d'haixix i quatre embarcacions (un pesquer, un veler, un iot i una barca pneumàtica) que els investigats havien comprat i equipat amb quatre motors de 300 cavalls amb l'objectiu de fer transports d'haixix i que ja tenien preparades per traficar. També es van intervenir tres vehicles, diners, droga, telèfons mòbils, dispositius electrònics i documentació.