La Fira Iberoromana és ara Reviu Ilturo

La fins ara coneguda com la Fira Iberoromana de Cabrera de Mar es reinventa per celebrar la vintena edició. Aquest 2018 es farà els dies 5, 6 i 7 d’octubre.

  • Anna Galdon // Foto: cedida
  • Dimecres, 03 Octubre 2018 16:25

Maresme 2017/2018, fira iberoromana-Reviu Ilturo

El Festival Cultural Iberoromà de Cabrera de Mar canvia de nom per celebrar la 20a edició. Un nou impuls per un festival que busca, des de fa ja dues dècades, divulgar el ric patrimoni arqueològic local. A més, i com ja és habitual, Reviu Ilturo torna a ser una de les activitats centrals del Festival Laietània, que se celebra anualment al Maresme.

En total, una seixantena d’activitats formen aquest festival de tres dies. El tret de sortida és divendres 5 a la Biblioteca Ilturo, tot i que la majoria d’activitats es concentren dissabte i diumenge. Hi haurà propostes com tallers, visites guiades o espectacles de gladiadors.

El vi, fil conductor
Cada any el festival escull una temàtica que vertebra la mostra. Enguany, aquest fil és la importància del vi, és a dir, de la cultura vinícola romana. Amb aquesta tria els organitzadors volen remarcar i reivindicar l’important passat vitivinícola, tant de la població de Cabrera de Mar com de tota la zona del Maresme.

Una nova fórmula

La celebració dels vint anys de vida del festival també ha fet que s'incorporin novetats al programa, com ara les activitats en horari nocturn, els paquets temàtics o els “Racons que parlen”, monòlegs històrics a peu de carrer interpretats per actors professionals i que compten amb un guió creat i supervisat per experts historiadors i arqueòlegs.

Les ja habituals visites guiades a les restes romanes s’han renovat i estan inspirades aquest 2018 en quatre temàtiques, segons les restes arqueològiques del període iber i romà. També es podran realitzar activitats gratuïtes com ara tallers infantils, conta contes i conferències. El festival Reviu Ilturo dona també l’opció de photocalls ambientats en èpoques iberes i romanes.

Per  a les activitats de pagament, es poden comprar les entrades a través de www.gaudeixcabrera.cat