Caldetes recorda Joan Cunill amb una exposició

L'exposició de la "Vida de Caldes segons Joan Cunill" es podrà veure fins al 10 de juny a la Fundació Palau

  • Redacció
  • Dilluns, 14 Maig 2018 16:31

Homenatge a Joan Cunill

Un any després de la seva mort, Joan Cunill és protagonista d'una exposició antològica sobre el seu llegat documental i la relació amb Caldes d'Estrac i la seva gent. "La Vida de Caldes segons Joan Cunill" és la mostra temporal de la Fundació Palau on els veïns coetanis de Cunill (1928-2017) hi podran veure el testimoni de dècades senceres amb esdeveniments tradicionals del municipi com la processó del Carme, la Festa Major, la Cavalcada de Reis, els geganters o les puntaires. Són en total una cinquantena de fotografies i dues projeccions audiovisuals de Joan Cunill que retraten la vida a Caldes durant la dècada dels 70, 80 i 90.

Homenatge a Joan Cunill
Cunill, que va arribar a Caldes amb la voluntat de ser barber i que va acabar treballant a la recepció de l'Hotel Colón, era una cara coneguda i estimada al poble. A Caldes, en Joan, va fer fruir la seva faceta de fotògraf i documentalista. 


Molt valor documental

En paraules de Manuel Llanas, veí de Caldes i comissari de l'exposició que es podrà veure fins al 10 de juny a la Fundació Palau, "les fotografies de Joan Cunill tenen un valor documental de primer ordre pel poble de Caldes". "La gent que hi va reconeix els seus familiars i amics de Caldes", comenta Llanas. "I se sorprenen de seguida en veure pares, avis, tiets o ells mateixos en fotografies que ni sabien que existien", segueix. D'aquí el valor documental que té aquesta mostra pels caldencs i les caldenques. Aquesta mostra és una ocasió per reforçar la memòria col·lectiva i la història gràfica del poble. Per a Llanas, "és una oportunitat de reconstruir la història d'un poble que d'altra manera es podria perdre". I és que "no hi ha ningú a Caldes d'Estrac amb un arxiu tan extens i exhaustiu com el de Joan Cunill".

Homenatge a Joan Cunill

La massiva assistència a la inauguració de l'exposició, el passat 28 d'abril, és una mostra més de la importància que l'obra i la figura de Joan Cunill té per a tots els caldencs i caldenques.