La gastronomia centra la 9a Fira Modernista de Canet

El municipi viatja al passat entre el 16 i el 18 de setembre amb actuacions, exposicions, teatre i artesania

  • Redacció // Foto: cedida
  • Divendres, 16 Setembre 2016 00:00

Maresme 2014/2015, fira modernista canet

Canet de Mar fa un salt al passat aquest cap de setmana per traslladar-se a l’època modernista. Com cada any per aquestes dates, el municipi s’omple d’història i enguany se centra en la gastronomia, aprofitant que Catalunya ha estat declarada Regió Europea de la Gastronomia.

Les parades d’artesania i els tallers d’oficis ompliran els carrers del centre, així com també ho faran durant els tres dies les cercaviles, els espectacles itinerants, les exposicions o els jocs d'artesania.
La gastronomia, però, tindrà un rol central en aquesta fira, que vol recordar el gran paper que la cuina catalana va tenir en aquella època, equiparable, fins i tot, al de l’arquitectura o la literatura del moment.
Els restaurants oferiran plats típics del modernisme, ara bé, un dels moments àlgids serà, sens dubte, la Nit de Tapes i Varietés amb degustació de tapes de l’època i la celebració d’un espectacle de varietés tal com es feia a principis del segle XX amb números de malabarisme, ball i música.

Ambientació modernista

La Fira Modernista, tanmateix, no seria possible sense la implicació de la gent del poble i els comerços, que amb els seus vestits d'època i decoracions a les botigues i restaurants fan encara més singular la fira.