El Govern tancarà el centre provisional d'acollida de menors estrangers no acompanyats de Calella

L'alcaldessa del municipi, Montserrat Candini, ha afirmat que la situació ha "sobrepassat" la capacitat de gestió i resposta del municipi

  • ACN // Foto: ACN
  • Dijous, 19 Setembre 2019 09:44

Centre Calella

El Govern tancarà el centre d'acollida de menors estrangers no acompanyats (MENA) que havia ubicat com a allotjament d'emergència a finals de maig a l'hotel Marisol de Calella (Maresme). L'executiu català ho va comunicar ahir al consistori en el marc d'una reunió amb representants de les dues administracions i de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia).

La data del tancament no ha transcendit, tot i que des del consistori s'indica que serà "en els propers dies". L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, afirmava aquest dimarts que "els esdeveniments superaven tant la Generalitat com l'Ajuntament" i assegurava que la situació ha sobrepassat la capacitat de gestió i resposta del municipi.

La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, va confirmar el tancament del centre recordant que era provisional, i va posar sobre la taula la possibilitat d'habilitar un o dos pisos d'acollida. Candini s'ha mostrat favorable a aquesta opció, que compta amb el suport de totes les forces polítiques. "No és el mateix tenir un centre d'emergència, que un pis o dos per acollir uns vuit joves que han demostrat la seva integració i que, per tant, poden tenir un projecte de vida", ha afirmat.

A la reunió també hi va assistir la directora de la Dgaia, Ester Cabanas, i representants de totes les forces polítiques de l'Ajuntament. Des de la Generalitat agraeixen al consistori la voluntat de continuar sent municipi d'acollida i remarquen que és important fer-ho de forma "permeable, consensuada i pensant sempre en la integració i la inclusió social".