Imprimir aquesta pàgina

El Govern tancarà el centre provisional d'acollida de menors estrangers no acompanyats de Calella

L'alcaldessa del municipi, Montserrat Candini, ha afirmat que la situació ha "sobrepassat" la capacitat de gestió i resposta del municipi

Centre Calella

El Govern tancarà el centre d'acollida de menors estrangers no acompanyats (MENA) que havia ubicat com a allotjament d'emergència a finals de maig a l'hotel Marisol de Calella (Maresme). L'executiu català ho va comunicar ahir al consistori en el marc d'una reunió amb representants de les dues administracions i de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (Dgaia).

La data del tancament no ha transcendit, tot i que des del consistori s'indica que serà "en els propers dies". L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, afirmava aquest dimarts que "els esdeveniments superaven tant la Generalitat com l'Ajuntament" i assegurava que la situació ha sobrepassat la capacitat de gestió i resposta del municipi.

La secretària d'Infància, Adolescència i Joventut, Georgina Oliva, va confirmar el tancament del centre recordant que era provisional, i va posar sobre la taula la possibilitat d'habilitar un o dos pisos d'acollida. Candini s'ha mostrat favorable a aquesta opció, que compta amb el suport de totes les forces polítiques. "No és el mateix tenir un centre d'emergència, que un pis o dos per acollir uns vuit joves que han demostrat la seva integració i que, per tant, poden tenir un projecte de vida", ha afirmat.

A la reunió també hi va assistir la directora de la Dgaia, Ester Cabanas, i representants de totes les forces polítiques de l'Ajuntament. Des de la Generalitat agraeixen al consistori la voluntat de continuar sent municipi d'acollida i remarquen que és important fer-ho de forma "permeable, consensuada i pensant sempre en la integració i la inclusió social".