Imprimir aquesta pàgina

44 animals recollits a Llavaneres pel Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia

L’Ajuntament vol fer una crida a la responsabilitat per evitar l’abandonament i pèrdua d’animals

Ordenança d'animals

L’abandonament i la pèrdua d’animals domèstics és un problema que afecta molts municipis, entre ells el de Llavaneres. És per això que l’Ajuntament del municipi fa una crida a la responsabilitat dels veïns per evitar l’abandonament i pèrdua d’aquests animals. En concret, cal destacar que el Centre d’Atenció d’Animals Domèstics de Companyia del Maresme va recollir al llarg de l’any 2017 un total de 44 animals de companyia a Llavaneres.

La normativa

L’Ajuntament de Llavaneres compta amb una Ordenança Municipal de Protecció, Control i Tinença d’Animals, municipal. En ella, s’especifica que els animals domèstics han d’estar registrats al cens municipal i que el tràmit corresponent és gratuït. A més, han de portar xip identificatiu i està expressament prohibit abandonar-los.

Més gats que gossos

El Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia del Maresme és una entitat que té un conveni amb l’Ajuntament i s’encarrega de la recollida d’animals perduts al municipi. Cal destacar que, dels 44 animals recollits l’any passat, 26 eren gats i 18 eren gossos. De tots ells, 11 van ser recuperats per les seves famílies i només 12 es van poder donar en adopció.