Un gimnàs a l'aire lliure i un itinerari saludable: guanyadores del Pressupost Participatiu

Es tracta de la primera experiència de participació ciutadana de Llavaneres, la qual està relacionada amb l’esport i la salut dels seus vilatans

Fitness Factory

Els ciutadans de Llavaneres ja saben quines dues propostes rebran els diners destinats pel Pressupost Participatiu d’Esports del 2018: un gimnàs a l’aire lliure (workout) i la creació d’un itinerari saludable per la vila. Ambdues propostes han rebut el 70% dels vots emesos durant el procés d’elecció, un total de 20, i comptaran amb un total de 6.300 euros de pressupost dels 8.000 euros amb els quals comptava inicialment. L’import restant, 1.700 euros, s’utilitzaran per complir les despeses suplementàries derivades de la instal·lació del nou espai d’activitat física i de l’itinerari saludable.

Projectes futurs

Pel que fa als projectes que podrien desitjar els habitants de Llavaneres per més endavant, cal destacar la creació d’una escola esportiva municipal, proposta que també ha rebut vots en aquesta ocasió però que, finalment no ha estat escollida.

La prova pilot

Amb aquest primer Pressupost Participatiu d’Esports, des de l’Ajuntament esperen fomentar la participació ciutadana i aconseguir una major implicació dels veïns i de les entitats locals. En aquesta ocasió han votat una vintena d’habitants de Llavaneres, els quals s’havien identificat prèviament com a residents del municipi i tenen més de 16 anys. Des de la regidoria d’Esports, aquesta participació ciutadana ha tingut una acollida positiva i, per aquest motiu, cal continuar consolidant aquestes eines de participació.