Un procés participatiu pel nou ús de l'Espai Labandària!

Entre el 28 de maig i el 2 de juny els majors de 16 anys empadronats a Llavaneres podran votar els usos en la tria final del ‘Redibuixem Labandària’

Tria labandaria

 

Després d’altres fases de treball, ja arriba la part final del procés participatiu ‘Redibuixem Labandària’, un projecte que vol escollir l’ús d’aquest espai. Els ciutadans del municipi que tinguin més de 16 anys poden votar l’ús que prefereixin entre el dilluns 28 de maig i el dissabte 2 de juny. Entre les propostes finalistes hi ha la de convertir-lo en un auditori, en el mercat municipal o en un centre de dia per a gent gran, entre altres. A més dels diversos usos a escollir, ja és definitiu que l’espai tindrà un aparcament subterrani i una plaça amb espai verd.

Quan i on es pot votar?

El vot s’efectuarà a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de dilluns a divendres al matí, de 8 a 14h, i el dimarts a la tarda de 16 a 20h. A més, també es podrà votar el dissabte 2 de juny entre les 10 i les 13.30h i les 16 i les 18h al mateix Espai Labandària.

Una gran festa de Cloenda

El dissabte 2 de juny hi haurà una Festa de Cloenda i Tria Final al mateix Espai Labandària. Durant tot el dia es podrà votar allà mateix. A més, hi ha previstes diverses activitats per amenitzar la jornada com exhibicions, una rua amb Els Batubanyuts i Escenika Acadèmia i un concert a càrrec de l’Escola Municipal de Música Llavaneres. Ales 19 h, per acabar es farà la cloenda amb l’anunci dels resultats amb l’alcalde Nani Mora.

El millor ús

Els habitants de Llavaneres poden decidir si volen que aquest espai esdevingui l’Auditori municipal, una Sala Polivalent per diversos usos, un supermercat o mercat municipal, un centre de dia per a la gent gran, o un espai per a entitats i activitats culturals. Sigui com sigui, a més, l’espai inclourà un aparcament subterrani i una plaça amb espai verd.

En la fase inicial es van recollir les idees a través d’un qüestionari i els usos més reclamats van ser un aparcament subterrani, un mercat o supermercat, una sala per a arts escèniques i una sala àmplia i diàfana. En la següent fase, de debat i deliberació, es va apostar pels usos socials i culturals i es va reforçar el suport a les opcions de centre de dia, una sala de teatre i una sala polivalent amb servei de bar. Finalment, els tècnics municipals han elaborat diverses propostes tenint en compte les aportacions ciutadanes.