“Fa tres anys vaig decidir arriscar-me i donar una oportunitat a la música”

El cantautor llavanerenc Abel Munné presenta el seu nou disc, 'Tots 2 junts', aquest divendres, 15 de novembre, a Arenys de Mar

  • Redacció // Fotos: cedides
  • Dilluns, 11 Novembre 2019 10:39

Maresme 2017/2019, Abel Munne

Enginyer de professió, Abel Munné té un objectiu molt clar: dedicar-se completament a la música. És per això que aquest cantautor llavanerenc treballa de valent per aconseguir-ho. Per ara, ja podem escoltar el seu primer àlbum enregistrat, 'Tots 2 junts' (Right Here Right Now, 2019) i gaudir de la seva gira debut de presentació. Després d'un concert a Barcelona, les pròximes cites seran divendres 15 de novembre a Arenys de Mar, dissabte 30 de novembre a Llavaneres i dijous 5 de desembre a Lleida.

 • D'on ve el teu interès per la música?

Segurament per influència paterna, des de ben petit m'he sentit atret per la música. Vaig començar amb la bateria, després em vaig passar a la guitarra i finalment vaig començar a cantar.

• Recordes cap músic que t'impactés durant l'adolescència?

Quant tenia 19 anys em va impressionar molt Jason Mraz, no tant per la seva música, que és molt bona, com per la seva filosofia de vida i tot el que transmet amb les seves cançons.

• Quan vas decidir que volies dedicar-te de forma professional a la música?

Ara fa tres anys. Quan estava acabant les pràctiques d'enginyeria i em van oferir la possibilitat de fer-me contracte, vaig decidir que era el moment idoni per donar una oportunitat a la música. Sempre he pensat que és més arriscat arribar als 50 anys pensant "què hauria passat si ho hagués provat" que tirar-se directament a la piscina quan toca.

• Quin va ser el següent pas?

Començar a recopilar cançons. Hi ha temes que vaig escriure fa cinc anys i que apareixen a 'Tots 2 junts'. A poc a poc, i amb la banda amb la qual estic acostumat a treballar, ens vam anar animant a enregistrar un àlbum amb cara i ulls.

• És un objectiu que sempre has perseguit?

El meu objectiu no ha estat mai gravar un disc, sinó gaudir amb el que faig. Casualment, es va donar la situació que teníem prou temes per poder tirar endavant un bon projecte.

• Es pot viure de la música?

Ja t’ho diré. Jo ara mateix visc parcialment de la música; faig bastants concerts, la majoria de versions, però al matí treballo a mitja jornada com a enginyer i també faig classes particulars. L’objectiu és deixar tot això.

• Parla’m una mica del disc. Quins estils hi podem trobar?

Si haguéssim de dir un estil, aquest seria el pop, perquè ofereix moltes possibilitats. Habitualment també escolto blues, soul o rhythm and blues, i això es nota. Hi ha potser més presència de guitarra que en un disc tradicional, però la veu i els cors són els protagonistes principals. A l’àlbum també hem incorporat instruments com el piano, el saxo i l'acordió.

Maresme 2017/2019, Abel Munne

"El meu objectiu no ha estat mai gravar un disc, sinó gaudir sempre del que faig" - Abel Munné

• Per què has escollit l’anglès i el català per compondre les teves cançons?

No ha estat una tria deliberada. A casa sempre hem parlat català i com a segon idioma trobo que l’anglès és una llengua molt musical. El fet d’haver escoltat música en anglès també ha estat decisiu a l’hora de fer el disc.
Potser un àlbum bilingüe era arriscat, però vaig apostar per enregistrar cada cançó com havia nascut originàriament, sense traduccions.

• Com afrontes aquesta gira de presentació?

Amb moltes ganes. M’agrada que les coses surtin bé i que la persona que vingui al nostre directe tingui una bona experiència.

• Quin és el següent pas?

Soc una persona a qui li agrada molt viure, treballar i gaudir del present. Ara el meu objectiu és donar a conèixer el meu disc, veure quina és la rebuda que té per part de la gent i, sobretot, començar a treballar en el següent projecte, però cada cosa al seu temps.

Maresme 2017/2019, Abel Munne

La dotzena de cançons que formen part de "Tot 2 junts" tenen el seu origen en moments de la vida de Munné. Tot i que aborden moltes temàtiques diferents, sempre ho fan des d'un punt de vista positiu.