Sant Andreu de Llavaneres anul·la la Festa Major de la Minerva

La decisió de suspendre les activitats que s'havien de fer del 17 al 20 de juliol s'ha pres en una reunió extraordinària del govern municipal a causa de la "reactivació del virus"

Minerva 2020 Anul·lada

El govern de l'Ajuntament de Sant Andreu de Llavaneres ha decidit anul·lar tot el programa de la Festa Major de La Minerva 2020 que s'havia de celebrar del 17 al 20 de juliol. La decisió, que es va prendre dimecres en una reunió extraordinària, va ser "molt meditada i debatuda" i segons expliquen des de l'Ajuntament "respon a criteris de responsabilitat social, donada l'actual situació de possible rebrot a Catalunya de la Covid-19".

Els motius de la decisió
"La reactivació del virus que està provocant un augment de casos arreu del país així com la preocupació ciutadana que ens heu fet arribar per molts i diversos fòrums i que el govern comparteix han estat cabdals a l'hora de prendre la determinació de suspendre íntegrament totes les activitats que s'havien programat. També s'ha valorat de manera molt especial la possibilitat que algunes de les propostes poguessin generar situacions no desitjades, que ens haurien pogut desbordar."

La prioritat, la salut de les persones
"El govern municipal ha optat per evitar cap possibilitat de posar en risc la salut de les persones que poguessin assistir a les propostes festives i, de retruc, a molts d'altres. La prioritat és i serà vetllar per la seguretat del conjunt de la població."

La voluntat és traslladar "en la mesura del possible" les activitats previstes a la tardor

Maresme 2014/2015, sant andreu de llavaneres

Des de l'Ajuntament de Llavaneres expliquen que en el moment en que van difondre el programa, les autoritats sanitàries competents "no preveien en cap cas una situació d'augment de casos tan significatiu en aquestes dates", a banda que s'havien pres les mesures de seguretat previstes com ara el control d'accés, control de temperatura corporal als recintes, rentat de mans i ús de mascareta obligatoris. També han volgut aprofitar el comunicat de suspensió per agrair la tasca i la implicació de les entitats coorganitzadores d'aquesta proposta de La Minerva 2020.