Ensenyament fa una prova pilot per millorar la selecció del personal substitut

El nou mecanisme es posa en marxa al Maresme i Vallès Oriental a partir del 17 de març

  • Redacció - ACN
  • Dilluns, 09 Març 2015 00:00

Presentació angeleta

El Departament d'Ensenyament ha dissenyat un nou aplicatiu que permet als directors dels centres educatius públics establir quines són les necessitats a l'hora de definir els perfils dels substituts que necessiten en els seus centres. La conselleria posa en marxa el mecanisme de manera pilot a partir del dia 17 de març en els nomenaments dels Serveis Territorials d'Ensenyament al Maresme i Vallès Oriental.

La selecció que possibilita l'aplicatiu tindrà en compte diferents criteris qualitatius i objectius com ara la nota mitjana de la titulació superior, l'exercici de la docència o l'acreditació del coneixement de l'anglès o d'un altre idioma estranger. Com a mínim els 3 candidats amb millor puntuació seran entrevistats pel director abans de ser seleccionats. El nou procés permetrà, a més, que els directors que vulguin seleccionar els substituts amb uns perfils adequats a les necessitats de la plaça a cobrir, ho puguin fer fora dels habituals dies de nomenaments telemàtics -dimarts i divendres-. D'aquesta manera es garantirà que cap interí o substitut perdi possibilitats d'obtenir un lloc de treball per un  procés o altre.

CCOO rebutja la prova pilot

Segons el sindicat CCOO, el procediment s'hauria d'aplicar "com a màxim" a llocs de treballs específics i critiquen que es limiti a una hora el temps de resposta dels candidat per acceptar el nomenament. A més, s'entén que el fet de no assistir a una entrevista personal "exclou" els candidats que no han estat preseleccionats i demanen que els sindicats tinguin accés a l'aplicatiu.

A més de l'anunci de la prova pilot, el Departament ha aprofitat per recordar que el decret de plantilles i provisió de llocs docents, dins del que s'inclou aquest nou aplicatiu, va permetre adaptar les plantilles a les necessitat dels centres i, a principis de setembre, es van destinar 16.906 places a proposta dels directors. A més, es va constatar que va augmentar la permanència dels interins al mateix centre -un 69,7% respecte un 16,8% de l'any passat-.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: