Augmenta la població al Maresme

Guanya habitants procedents majoritàriament d'altres comarques catalanes i de l'estranger, fet que la manté com a comarca receptora de població

Maresme 2017, llavaneres

És el quart any que el Maresme manté una tendència a l'alça de recepció de població, amb saldos migratoris positius de població catalana i estrangera. Així ho revelen les dades de moviments migratoris recollides per l'Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal del Maresme, que la posicionen com a comarca receptora de nous habitants. L'anàlisi de moviments migratoris de 2016 dóna al Maresme un guany net de població de 3.192 persones. Tot i això, el Maresme té un saldo migratori negatiu respecte la recepció de població procedent de l'estat espanyol perquè presenta més sortides que entrades de ciutadans d'altres comunitats autònomes.

Les dades: més de 30.000 migracions

Al llarg de l'any passat el Maresme va registrar un total de 30.256 migracions. Van marxar de la comarca 13.532 persones i van arribar-hi 16.724.

En relació a la resta de Catalunya, el Maresme va registrar 9.482 immigracions i 7.445 emigracions, per tant, el saldo migratori és positiu de 2.037 persones. També són positius els moviments residencials que tenen com a origen i destinació l'estranger. En aquest cas es van comptabilitzar 4.982 immigracions i 3.726 emigracions, saldo positiu doncs de 1.256 persones.

La situació es capgira en relació a l'estat espanyol perquè en aquest cas el saldo migratori és negatiu i es situa en la disminució en 101 persones. En total, van marxar del Maresme cap a províncies espanyoles 2.361 persones i en van arribar menys, 2.260.

 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: