Les empreses i els serveis de promoció econòmica local caminen de la mà

El Consell Comarcal i els Ajuntaments de la comarca es proposen connectar aquests dos actors a través de la Xarxa d'Interacció Empresarial del Maresme

Ciutat 2017, optimisme empresarial

Els serveis de promoció econòmica locals i comarcal i les empreses treballaran conjuntament a través del nou projecte engegat per la Xarxa d'Interacció Empresarial del Maresme. La iniciativa es presentarà aquesta primavera en una jornada enfocada als emprenedors i empresaris de la comarca per facilitar l'accés del món empresarial als recursos públics. El projecte compta amb el suport de la Diputació de Barcelona i s'ha posat en marxa per tal de fomentar el treball transversal i col·laboratiu entre empreses privades i l'esfera pública.

Una xarxa de promoció econòmica

La Xarxa d'Interacció Empresarial del Maresme integra els serveis de promoció econòmica dels 30 ajuntaments del Maresme i del Consell Comarcal i treballa per oferir oportunitats econòmiques per reduir l'atur. També es proposa posicionar el Maresme com a territori actiu en l'àmbit de l'empresa i el comerç amb les seves iniciatives. Des de la xarxa en concret es proposen treballar tres àmbits diferents: ocupació, empresa i emprenedoria.

Aquest projecte que es posarà en marxa a la primavera respon a diverses necessitats que es van detectar en el Pla Estratègic de Desenvolupament Econòmic del Maresme (2015 – 2019) i en la Diagnosi de l'estratègia d'interacció a l'empresa del Maresme.

En matèria d'ocupació, els SLO (Serveis Locals d'Ocupació) volen que les empreses els visibilitzin com a primer punt de referència en la contractació de persones. La connexió pública-privada generarà noves oportunitats de negoci i, en conseqüència, més activitat econòmica als municipis.