Una trobada de vaixells històrics a la comarca

Varador 2000 presenta la trobada Maresmar que es proposa promoure l’economia i el turisme del Maresme, difondre la cultura i el patrimoni marítim i divulgar els oficis relacionats amb el mar

Trobada vaixells històrics i centenaris Maresmar

 

Els pròxims dies 8, 9 i 10 de juny tindrà lloc el festival marítim Maresmar – Trobada de Centenaris 2018, que es farà a Arenys de Mar i en aigües del Maresme. Es tracta d’una trobada d'embarcacions centenàries i històriques que organitza l'empresa arenyenca Varador 2000 i en la qual participaran una vintena de vaixells diferents que fa molts anys que naveguen.

La programació

Durant la trobada, està previst que el públic pugui contemplar els vaixells i les zones habilitades per als diferents ens col·laboradors, industrials i espai fòrum. El programa d'activitats també inclou una Travessa a la Costa del Maresme, en la que participarà tota la flota històrica i la flota popular que s'hi vulgui afegir. La travessa sortirà de la base nàutica Mataró Marina Barcelona, recorrerà la costa i acabarà al port d'Arenys de Mar. A més, al port d'Arenys de Mar també es desenvoluparan activitats paral·leles durant el Maresmar: exposicions fotogràfiques de vaixells històrics i sobre els oficis del mar, conferències, taules rodones, xerrades, activitats per a la mainada i molt més. També hi haurà carpes per a les entitats i associacions del món marítim i per a les institucions i empreses col·laboradores de l'esdeveniment.

La trobada compta amb el suport del Museu Marítim de Barcelona, la Facultat de Nàutica, Ports de la Generalitat, la Diputació de Barcelona, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, el Consell Comarcal del Maresme, diversos ajuntaments d'aquesta comarca encapçalats pel d’Arenys de Mar, i altres institucions, entitats i associacions, així com diversos patrocinadors privats.

Una comitiva centenària

Al capdavant de la comitiva hi haurà el vaixell insigne del Museu Marítim de Barcelona, el Santa Eulàlia i, en segon lloc, el Sirius, que aquest any compleixen 100 anys i encara naveguen. També hi participaran altres vaixells històrics com el Sant Ramon, el Far Barcelona, el Bon Temps i La Courtisane, entre molts d'altres.

La trobada vol esdevenir un reclam turístic i neix amb un triple objectiu: difondre la cultura i el patrimoni del mar, promoure l’economia i el turisme de la comarca i els municipis que la conformen i, per últim, divulgar els oficis marítims.Trobada vaixells històrics i centenaris Maresmar