El Maresme rep fons europeus per ampliar l’oferta turística

Els ajuts complementaran la inversió dels municipis dins un projecte cultural concret

  • Redacció // Foto: Daniel Ferrer
  • Divendres, 17 Maig 2019 07:01

Ciutat 2017/2019, clos arqueològic torre llauder

El Consell Comarcal del Maresme impulsa un projecte, dissenyat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, que busca vertebrar un producte turístic cultural agrupant diferents iniciatives locals, amb la idea de complementar i desestacionalitzar el turisme de sol i platja.

El projecte porta per nom "L’herència del Maresme. Rutes turístiques pel patrimoni cultural de la comarca". Per fer-ho, comptaran amb prop d’un milió i mig d’euros dels fons FEDER, que ajudaran a complementar les inversions dels municipis del Maresme en el seu patrimoni cultural dins aquest projecte. El cost inicial que es va preveure era d'uns 4 milions d'euros. De moment, se li han atorgat 1,2 milions aproximadament, tot i que no renuncien a assolir 500.000 euros més.

Maresme cultural

El projecte se centra en tres eixos: la conceptualització, el disseny i la senyalització de 7 rutes temàtiques (el llegat iberoromà, torres de guaita, defenses i fortificacions, Modernisme, patrimoni indià, indústria tèxtil, la Guerra Civil i el Camí de Sant Jaume); la creació d’una plataforma digital per a la difusió dels productes turístics creats, els ja existents i els futurs, i les obres i actuacions sobre recursos singulars.

Entre altres actuacions, es preveuen l’adequació de l’accessibilitat del clos arqueològic Torre Llauder a Mataró, la rehabilitació de la Torre de les Aigües com a centre d’interpretació patrimonial i punt d’informació turístic a Dosrius, l’exposició permanent del Museu Municipal i punt d’informació turístic Can Ventura del Vi a Cabrils o la recreació 3D del Castell de Burriac de Cabrera de Mar.

En total, s'han implicat en la iniciativa 27 dels 30 municipis que formen la comarca. No en formen part Montgat, Sant Iscle de Vallalta i Tiana.