Imprimir aquesta pàgina

Torna el festival de fotografia analògica contemporània Revela't

Aquest cap de setmana serà el plat fort del festival a Vilassar de Dalt, però les exposicions es podran visitar fins al 16 de juny

Maresme 2017/2019, festival revela-t

Torna Revela't, el festival nascut a Vilassar de Dalt l'any 2013 i que s'ha convertit en tot un referent internacional en fotografia analògica contemporània. El lema d’aquest any és "Klaatu Barada Nikto" i pretén estimular projectes fotogràfics que reflecteixin la complexa relació de l’ésser humà amb el planeta i ens planteja dues preguntes molt concretes: per què mereixeríem ser destruïts?, i per què mereixeríem salvar-nos?

Ja podeu començar a gaudir del festival. La inauguració va ser ahir a les 19.30 hores al teatre La Massa, on es va projectar la pel·lícula 'De donde no se vuelve' d’Alberto García Alix, un acte que va comptar amb la seva presència.
Un cop acabat aquest acte, va presentar la programació completa i es va fer el lliurament de l’Agulla de Plata d’aquest any.  

Durant els dies que dura el festival, del 7 al 16 de juny, hi ha moltes activitats programades, totes al voltant de la fotografia: exposicions, fira comercial, activitats infantils, xerrades, zona de creació i experimentació, tallers, etc.

Exposicions

En total hi haurà 35 exposicions a Vilassar de Dalt i 12 a Barcelona, repartides en diferents localitzacions i amb un preu per entrada de 6 € al web i 7 € a taquilla. Hi haurà grans noms de la fotografia, com Bruce Gilden i David Burnett, de Magnum, una antològica de René Maltête i una retrospectiva de l’obra del gran fotoperiodista libanès Ramzi Haidar. També hi haurà visites d'artistes internacionals com Alex Timmermans,  Nobuyuki Kobayashi, Bill Moseley i nacionals com Alberto Garcia-Alix, Eduardo Nave, Fernando Maquieira o Jorge Fuembuena.
A més, el festival acull la gran exposició “50 fotografías con historia”, d’Acción Cultural Española, un repàs a la fotografia espanyola del segle XX, amb 17 premis nacionals de fotografia.

Fira comercial i market
Els dies 8 i 9 de juny, també tindrà lloc la fira comercial i el market fotogràfic, amb demostracions, xerrades, trobades i activitats familiars. L'esdeveniment estarà obert de 10 h a 21 h al Parc de Can Rafart de Vilassar de Dalt.