El Maresme omple les xarxes amb la celebració del 6è aniversari de BCN Travel Bloggers

És una acció organitzada pel Consorci de Promoció Turística

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dilluns, 17 Juny 2019 09:57

Maresme 2017/2019, travel bloggers

Uns 150 bloguers de viatges van aterrar al Maresme durant tot un cap de setmana en què es van programar diverses activitats perquè coneguessin la comarca i en fessin difusió a les xarxes socials. El resultat: més de 8.000 publicacions del territori a Twitter i més de 200 a Instagram sobre el maresme, etiquetats amb els hashtags #wowmaresme i #bcntb6. Es tracta d'una acció de promoció organitzada pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, amb el suport de Diputació de Barcelona i la col·laboració de nombroses entitats i empreses a la comarca.

Joaquim Arnó, president del Consorci de Turisme del Maresme, valora la gran oportunitat que ofereix aquest tipus de promoció, que aconsegueix una gran repercussió d'una manera més econòmica. Això sí, assegura que la voluntat és un turisme que eviti la massificació i sigui de qualitat. Sobre la visita dels bloguers, afegeix que "hi havia gent que ja hi havia estat, però molts desconeixien l'existència del Maresme".

Les activitats

El cap de setmana va començar un divendres a Mataró, on més d'un centenar de bloguers es van reunir a l’emblemàtic edifici de la Nau Gaudí. Per la capital, els participants van realitzar diversos photowalks tot descobrint el seu llegat modernista, comercial i marítim.

Durant el dissabte, els bloguers es van desplegar per la comarca fent activitats de tota mena a diferents municipis. Visites a museus, propostes gastronòmiques, tallers, visites enoturístiques i activitats esportives i nàutiques. Entre altres pobles, van rebre visites Premià de Mar, Calella, Sant Pol, Santa Susanna, Llavaneres, Arenys de Mar i Teià.

El diumenge, en canvi, es va destinar a accions sostenibles, recollida de brossa o un recorregut inclusiu pel municipi. Arnó explica que els mateixos bloguers van ser els que volien fer una activitat d'aquest estil, i que el Maresme, sota el paraigua de la Diputació de Barcelona, és destinacio Biosfere, és a dir, destinació turística sostenible.

A més, explica que fa uns anys es va començar a treballar per netejar el fons marí, i la seva idea és transmetre que no només es cuida la part visible de la comarca sinó també la que no es veu, per oferir una destinació de qualitat.