El Maresme crea sis rutes turístiques per reivindicar el patrimoni cultural de la comarca

També es faran vuit intervencions en equipaments culturals en el marc del projecte “L’herència del Maresme. Rutes turístiques pel patrimoni cultural de la comarca”

  • Marina Alaminos //Foto: cedida
  • Dissabte, 20 Juliol 2019 07:13

Maresme 2017/2019, patrimoni cultural, masia can ratés santa susnna

El Consell Comarcal del Maresme vol remarcar el llegat històric i el patrimoni cultural de la comarca mitjançant la creació de sis rutes turístiques i vuit intervencions en equipaments culturals en el marc del projecte “L’herència del Maresme. Rutes turístiques pel patrimoni cultural de la comarca”. La iniciativa vol desestacionalitzar el turisme i aposta per la diversificació del model turístic de la comarca, que continua depenent en excés dels atractius del sol i la platja.

El finançament

El projecte, impulsat pel Consell Comarcal i dissenyat pel Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, requereix una inversió total de 2.630.954 euros. Els Fons Europeus de Desenvolupament Regional (FEDER) han de subvencionar-ne el 50%.
El finançament europeu del projecte maresmenc FEDER ha augmentat en 121.512 € respecte de les previsions inicials, després que el Consell Comarcal hi presentés al·legacions. Aquest increment, que situa la xifra en 1.315.427 €, permet crear les noves rutes i equipaments que han d’oferir un turisme més experimental i diversificar-ne el model.

Un increment del finançament ha permès tirar endavant el projecte

Les vies de treball

“L’herència del Maresme. Rutes turístiques pel patrimoni cultural de la comarca” es basa en tres eixos d’actuació complementaris. El primer és la senyalització de sis rutes turístiques temàtiques que recuperen la història de la comarca; el segon, la difusió tant d’aquestes rutes com de la resta de productes turístics, amb la creació d’una plataforma digital; i el tercer, la intervenció en vuit recursos considerats singulars.

Algunes de les intervencions que es preveuen fer són la creació d'un centre d'interpretació al Museu Arxiu de Vilassar de Dalt, la rehabilitació de la Torre de les Aigües com a centre d'interpretació patrimonial i punt d'informació turística de Dosrius, l'adequació de l'accessibilitat del clos arqueològic Torre Llauder de Mataró o la rehabilitació de l'edifici històric de Vil·la Flora de Canet de Mar.