L'alcalde d'Arenys de Munt adverteix que "cal recuperar el respecte per la Riera" i demana "precaució" a la ciutadania

Els veïns del municipi asseguren que van viure amb "por" i "angoixa" la tempesta

  • ACN
  • Dijous, 24 Octubre 2019 08:49

Arenys de Munt

L'alcalde d'Arenys de Munt, Josep Sànchez, ha advertit que "cal recuperar el respecte per la Riera". El batlle ha fet aquestes declaracions després de la mort d'un veï del municipi mentre intentava retirar el seu cotxe d'aquesta via durant la llevantada que ha afectat el poble.

Sànchez ha lamentat aquesta "desgràcia" i ha demanat a la ciutadania que tingui més "precaució". De la mateixa manera, ha apuntat que malgrat que la rambla Riera i Penya està soterrada, "si va plena d'aigua no s'ha de creuar".

L'alcalde ha assegurat que la tempesta va deixar 4,7 litres per minut al municipi, causant nombrosos desperfectes en diversos carrers, en escocells, clavegueres i alguns baixos. Els veïns expliquen que van viure amb "por" i "angoixa" l'episodi de la llevantada.

Sànchez afirma que, després de veure les previsions meteorològiques, des del govern municipal es va informar als veïns de la necessitat de retirar els cotxes estacionats a la rambla. Amb tot, reconeix que en els darrers anys la ciutadania s'ha confiat i té menys consciència del perill que pot suposar deixar-hi un vehicle aparcat durant una tempesta o anar-lo a retirar enmig d'un aiguat.

Altres municipis afectats

Els efectes de la llevantada també s'han deixat veure en d'altres poblacions de la comarca del Maresme com Arenys de Mar, Caldes d'Estrac o Sant Vicenç de Montalt. Entre els punts més afectats pel temporal es troba l'N-II, al seu pas per aquestes poblacions. En diversos trams s'han acumulat pedres, restes de sorra i fins hi tot s'han originat esquerdes en algunes de les parets laterals i a la calçada. A més a més, diversos passos subterranis han quedat inutilitzats a causa de la pluja.