Vuit detinguts per produir marihuana amb un valor de més d'1,7 milions d'euros al mercat negre

Els Mossos d'Esquadra comissen 7.000 plantes localitzades al Maresme, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Barcelonès

  • ACN // Foto: Arxiu
  • Dimarts, 19 Novembre 2019 09:18

Platacio marihuana

Els Mossos d'Esquadra han detingut vuit persones, sis homes i dues dones, per formar part d'una presumpta organització criminal dedicada a la producció de marihuana a l'interior de naus industrials. Segons ha informat en un comunicat la policia catalana, els detinguts tenien 7.000 plantes localitzades a les comarques del Maresme, l'Alt Penedès, el Baix Penedès i el Barcelonès.

Els investigadors calculen que el valor al mercat negre de les plantes comissades és de més d'1,7 milions d'euros. Els detinguts tenen entre 26 i 51 anys i se'ls acusa de tràfic de drogues, defraudació de fluid elèctric i pertinença a grup criminal.

La investigació es va iniciar a l'abril, quan agents de la comissaria de l'Alt Penedès van tenir coneixement que en una nau industrial de Castellví de la Marca hi havia un possible cultiu de marihuana. Els agents van identificar les persones relacionades amb la plantació i van acreditar que els investigats es dedicaven a la plantació, cultiu i distribució de marihuana a gran escala. Posteriorment, es va localitzar una altra nau industrial i tres domicilis més, distribuïts a l'Alt Penedès, el Baix Penedès, el Barcelonès i el Maresme, on es desenvolupava l'activitat de plantació i cultiu de marihuana.

Segons els Mossos, cada detingut tenia un rol diferenciat. Així, hi havia el cap i distribuïdor de la droga, el responsable de les naus, els cultivadors, els instal·ladors de les infraestructures i els encarregats de la seguretat.

El passat 13 de novembre es van fer cinc entrades i escorcolls en domicilis de Badalona (Barcelonès), El Montmell (Baix Penedès) i Tiana (Maresme), i en dues naus industrials a Castellví de la Marca i la Granada (Alt Penedès). Els agents hi van intervenir unes 7.000 plantes de marihuana, la gran majoria en un estat molt inicial de creixement, elements destinats al cultiu i més de 5.000 euros en efectiu. Un informe de la companyia elèctrica va confirmar la manipulació de la instal·lació elèctrica.

Els arrestats van passar a disposició judicial i el jutge va decretar l'ingrés a presó de sis dels vuit detinguts. Els altres dos van quedar en llibertat amb càrrecs. La investigació continua oberta i els Mossos d'Esquadra no descarten més detencions.