Els bars de l'Alt Maresme, optimistes a l'inici de la fase 1: "No serà tan nefast com pensàvem"

El gremi de restauració demana paciència als negocis del centre i sud de la comarca en fase 0,5: "No ve d'una setmana"

  • Redacció / ACN
  • Dimecres, 20 Maig 2020 10:36

Terrassa Calella

Els bars i restaurants de l'Alt Maremse han estrenat amb optimisme la fase 1 de desconfinament. Els municipis del nord de la comarca formen part de la regió sanitària de Girona i, per tant, avancen a un ritme més ràpid que la meitat sud del Maresme, encara en fase 0 avançada. "La temporada no serà tan nefasta com havíem pensat", augura Santi Riera, propietari del bar Champanillo de Calella.

Pel que fa als negocis de l'extrem sud i centre de la comarca, des del gremi de restauració es reclama paciència, tot i la dificultat del moment: "No ens ve d'una setmana", assegura el president del Gremi, Enric Bartrès, que espera que el conjunt del Maresme passi a fase 1 a partir de dilluns vinent: "Obrirem amb seny i amb totes les mesures".

A l'extrem nord de la comarca això ja s'ha fet i després de dos dies amb les terrasses obertes, les energies i la motivació estan totalment renovades. "Les sensacions són molt positives. Intentarem sortir del pou i començar a remuntar", explica el propietari del Twenty Six de Calella, Marc Bachs.

Resignació al centre i sud del Maresme

Per la seva banda, el president del gremi de restauració de la comarca, Enric Bartrès, reclama paciència i seny als bars i restaurants de la resta de la comarca, en fase 0 avançada i que encara estan tancats. "Si els experts sanitaris creuen que és el millor ens hem de resignar", assegura.

Ciutat 2014/2015, enric bartrés gremi hosteleria

Bartrès, amb restaurant a Mataró i sense terrassa, haurà d'esperar a que l'àrea metropolitana sigui a la fase 2 per reprendre l'activitat. "La situació ens perjudica però pitjor seria que a finals d'any hagués de tornar a tancar tothom per algun rebrot", explica. El sector calcula que la crisi obligarà a tancar definitivament a un de cada tres bars, restaurants o cafeteries del Maresme.

Els hotels, tancats

Instagram Tot a taula 2018 - new hotel colon
La cara negativa de la fase 1 la continua tenint el sector hoteler, que malgrat poder obrir parcialment els establiments ha optat per mantenir tancat el llibre de reserves. El president del gremi d'hotels, Jordi Noguera, assegura que mentre es mantingui l'estat d'alarma "serà complicat que s'activi" el conjunt del sector.
En aquest sentit, Noguera denuncia que tot i que se'ls permeti obrir, les limitacions que imposa l'estat d'alarma en la fase 1 fa que als establiments no els surti a compte. Noguera també veu amb preocupació les restriccions de moviment entre països que fa que el turisme en el seu conjunt estigui del tot aturat.