La por a rebrots com el del Segrià fa anul·lar reserves als hotels de costa

Els hotelers asseguren que l'obligatorietat de dur mascareta també els "està fent molt de mal"

  • Redacció - ACN
  • Dijous, 09 Juliol 2020 12:40

Hotel Colon Llavaneres

El repunt de la covid-19 al Segrià està provocant un degoteig de cancel·lacions de reserves als hotels de la costa. El sector lamenta que els turistes que tenien previst visitar Catalunya les properes setmanes ara senten desconfiança en veure l'evolució de la pandèmia i opten per anul·lar les reserves. La Federació Intercomarcal d'Hostaleria Restauració i Turisme constata que dia a dia creixen, sobretot, les anul·lacions de visitants holandesos i belgues. Al mateix temps, asseguren que la situació ha "anat a més" arran de l'obligatorietat de dur sempre la mascareta. Ho corroboren hotelers consultats per l'ACN, que consideren que la mesura ordenada pel Govern transmet la sensació que el virus s'està "ampliant i generalitzant" a Catalunya.

Asseguren que la situació ha empitjorat arran de l'obligatorietat de dur sempre la mascareta

El gerent de la Federació Intercomarcal d'Hostaleria, Restauració i Turisme, Daniel Brasé, assegura a l'ACN que des del cap de setmana, amb el confinament perimetral del Segrià, s'estan acumulant "moltes cancel·lacions" de turisme estranger. Els visitants que més estan desfent els seus plans de vacances a la costa catalana són, sobretot, els holandesos i els belgues.

El sector lamenta que aquest degoteig d'anul·lacions empitjora una temporada en què les previsions d'ocupació ja eren menors que altres anys. A les reserves cancel·lades pel temor a una expansió del rebrot del Segrià s'hi sumen ara les reticències vers l'ús de mascareta obligatori, segons Brasé. "La gent està anul·lant perquè no vol venir a fer turisme amb la mascareta posada", assegura.

El portaveu del sector esperava que l'ordre del Govern sobre la mascareta obligatòria a partir d'aquest dijous incorporés algunes consideracions relacionades amb el sector turístic que flexibilitzessin el seu ús en espais comuns dels allotjaments, piscines o terrasses. Lamenta que per ara no sigui així.

Moltes anul·lacions i alguns hotels tancats al Maresme

"Cada vegada hi ha més anul·lacions i les reserves no entren", es lamenta el president del gremi d'hotels del Maresme, Jordi Noguera. L'hoteler assegura que el rebrot al Segrià i l'obligatorietat de dur mascareta "està fent molt de mal" al sector en un moment clau per a la seva recuperació.

La sensació que els trameten els turistes, diu, és que el radi d'actuació del virus s'està "ampliant i generalitzant" a Catalunya. A més de la por al contagi, alguns turistes també han anul·lat la seva estada en les darreres hores per l'obligació de dur sempre posada la mascareta: "Per estar tots els dies amb la mascareta s'estimen més quedar-se a casa".

Al Maresme, els hotels van obrint amb comptagotes des de finals de juny i es preveu que vagin obrint establiments fins la darrera setmana de juliol. Hi haurà, però, qui també ha optat per tancar definitivament aquesta temporada. Segons el gremi, hi ha almenys quatre hotels que no aixecaran la persiana aquest estiu.

Ciutat 2017/2019, biosphere-platja tres micos