Troben a Premià de Dalt el material radioactiu sostret a Vilanova del Vallès

L'equip amb material radioactiu sostret el dilluns dia 29 de setembre a Vilanova del Vallès ha estat localitzat el dimarts 30 al voltant de les onze de la nit a Premià de Dalt

L'equip amb material radioactiu sostret el dilluns dia 29 de setembre a Vilanova del Vallès ha estat localitzat el dimarts 30 al voltant de les onze de la nit a Premià de Dalt, segons la Direcció General de Protecció Civil. L'equip ha estat localitzat en una zona d'aparcament a la carretera BV-5023, que uneix Vilassar de Dalt amb Premià de Dalt i Premià de de Mar i, segons els tècnics, no suposa cap perill. Un particular va alertar de la presència de la maleta a la Policia Local. Aquests, al seu torn, van traslladar l'avís als Mossos d'Esquadra, que es van encarregar de confirmar que es tractava del maletí amb material radioactiu sostret i d'acordonar la zona. L'empresa propietària de l'equip ja se l'ha emportat.

Posteriorment van trucar a l'empresa Proinsa (amb seu a Tarragona), contractada pel Centre de Seguretat Nuclear (SCN) per fer medicions radiològiques, perquè enviés tècnics al lloc i valorés l'estat del maletí. Tècnics d'aquesta empresa van confirmar que la maleta es trobava tancada i que no comportava cap perill. Al llarg de la nit, els Mossos d'Esquadra han custodiat el material fins que l'empresa propietària de la maleta, Geotecnia i Cimientos SA (Geocisa), se l'ha emportat.