Premià de Mar busca habitatges pels afectats de l'explosió

L'Ajuntament fa una crida a través de les xarxes socials i diu que es necessiten pisos per a períodes d'entre dos mesos i un any

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 21 Setembre 2016 09:37

Veïns explosió Premià

L'Ajuntament de Premià de Mar ha fet una crida perquè aquells particulars que disposin de pisos buits els puguin posar a disposició, en règim de lloguer, als afectats de l'explosió de diumenge a la Gran Via del municipi, que va provocar un mort i diversos ferits. Després de reunir-se amb Habitatge de la Generalitat per a la cessió de pisos a possibles afectats, el consistori fa ara una crida a través de xarxes socials per mirar d'ampliar el ventall de possibilitats.

En una piulada, l'Ajuntament demana habitatges de lloguer "de curta durada" per a períodes d'entre dos mesos i un any. Això és perquè les necessitats de reallotjament dels veïns varien en funció de l'estat de cadascun dels blocs afectats per l'explosió.

En paral·lel, sobre el terreny es treballa ara en assegurar l'edifici sinistrat abans que puguin començar les obres de rehabilitació de les parts més malmeses. Fins que això no passi no es podrà accedir tampoc als edificis adjacents i els vehicles no podran circular per la Gran Via per evitar vibracions. A la resta de blocs les feines de reparació són més senzilles, ja que només es tracta de danys estètics, talls de subministraments o portes i finestres esbotzades.

Avenços imperceptibles en la investigació

Pel que fa a la investigació policial, fonts pròximes al cas han explicat que els avenços són pràcticament imperceptibles, ja que el mal estat de l'edifici sinistrat impedeix que tampoc hi puguin accedir els agents de la policia científica per fer-hi una primera inspecció ocular, que inicialment estava prevista per a aquest dimarts, però que s'ha hagut de posposar fins que l'accés a l'edifici sigui del tot segur per als agents.

El cas continua sota secret de sumari i es mantenen obertes totes les vies d'investigació, també el de l'explosió provocada, com va apuntar el conseller d'Interior, Jordi Jané, el mateix diumenge després de visitar la zona. De moment, però, no s'ha informat de cap detingut en relació amb aquest cas.

Fins al dimarts, prop de 200 persones s’havien adreçat al Centre Cívic a la recerca d’atenció social, psicològica i jurídica. En total són més de 80 famílies i, segons dades que ha facilitat l’Ajuntament, s'ha proporcionat atenció psicològica a 45 persones. A partir de demà es començaran també sessions de teràpia grupal per als afectats i també, de manera específica, per a les famílies afectades amb nens petits.

En aquests moments hi ha 47 veïns de l'edifici de Gran Via 196-198 que encara no poden tornar al seu domicili. N’hi ha 15 del de Gran Via 192 i 20 més del d'Elisenda de Montcada 39. La nit de dilluns a dimarts l'Ajuntament va facilitar allotjament a 14 persones i per a la propera nit ho han sol·licitat 16 persones. La resta han preferit allotjar-se casa de familiars o amics. A banda, entre ahir i avui l'Ajuntament ha facilitat dinar a 81 persones i sopar a 83.