El govern de Premià de Mar es compromet a expropiar els terrenys de Can Sanpere

L'alcalde Miquel Àngel Méndez i l'assemblea de Can Sanpere s'han reunit després que el col·lectiu ocupés l'Ajuntament

  • ACN // Foto: Cedida
  • Divendres, 20 Desembre 2019 08:48

Sanpere

El govern de Premià de Mar s'ha compromès a expropiar els terrenys de Can Sanpere i sotmetre a consulta popular els nous usos de l'espai. L'alcalde Miquel Àngel Méndez i membres de l'assemblea de Can Sanpere s'han reunit aquest dijous a la tarda per arribar a un acord després que el col·lectiu que ocupa i gestiona l'antiga fàbrica ocupés l'Ajuntament a primera hora de la tarda.

"Nosaltres estem d'acord amb l'expropiació, ho hem dit des de fa molt de temps", ha assegurat Méndez. Per l'altra banda, el col·lectiu expressa que no estan del tot satisfets, però que han pogut "refrescar el compromís" de l'alcalde. "Estarem molt a sobre perquè Can Sanpere corre perill", ha dit Berta Maristany, una de les membres del col·lectiu presents a la reunió.

Méndez ha assegurat que les dues parts s'han posat ràpidament d'acord. A més, el batlle s'ha compromès a fer una consulta popular per sotmetre a votació els usos que ha de tenir l'espai de Can Sanpere, d'uns 9.000 metres quadrats, un cop l'Ajuntament expropiï els terrenys. Méndez, però, també ha admès que tenen un "problema econòmic" per la via pressupostària per dur a terme l'expropiació, però que faran servir la via d'una construcció privada per adequar un 10% del terreny.

L'alcalde ha atribuït la tensió amb l'assemblea de Can Sanpere a una manca de comunicació i ha instat al col·lectiu a trobar-se més sovint i a constituir-se com a entitat per poder fer servir espais públics del municipi, ja que no està d'acord amb l'ocupació.

Un desallotjament aturat

Tot plegat, després que dijous al matí el jutjat d'instrucció número 5 de Mataró suspengués el desallotjament que hi havia previst. Prop de 150 persones s'han concentrat davant l'antiga fàbrica per evitar el desallotjament i una possible actuació policial. Al migdia, una vintena de persones de l'assemblea han ocupat les dependències municipals per forçar una reunió amb l'alcalde. Després d'una estira i arronsa, han estat reunits una hora per adoptar aquests acords. L'antiga fàbrica de Can Sanpere és propietat de Núñez i Navarro.