Tensió a Premià de Mar després que un grup de veïns ataqués amb pedres i irrompés en un habitatge ocupat per migrants

Els Mossos van dispersar els ciutadans després de diverses càrregues i cinc agents van resultar ferits lleus

  • Redacció / ACN
  • Dilluns, 15 Juny 2020 12:52

Premià de Mar problemes

Un grup de veïns va atacar amb pedres i va accedir a un habitatge ocupat per joves migrants a Premià de Mar (Maresme) aquest diumenge a la nit. Els Mossos van rebre un avís poc abans de les 23.00 hores per una baralla a l'avinguda Lluís Companys del municipi i en arribar es van trobar que un grup de veïns havia accedit a l'habitatge, provocant danys materials i ferint lleument un dels joves que l'ocupaven. Davant l'increment de veïns que es van aplegar a la zona va caldre més presencial policial i patrulles d'ordre públic.

Segons els Mossos, els veïns van increpar els agents i van fer destrosses al mobiliari urbà i els agents van fer diverses càrregues per dispersar la gent. Cinc mossos van resultar ferits lleus.

Un cop els agents van dispersar els veïns, van acompanyar els joves a una habitació. Els Mossos han obert una investigació per identificar els autors dels fets.

Vídeo de l'alcalde denunciant el problema

L'alcalde del municipi, Miquel Àngel Méndez, va denunciar en un vídeo el passat divendres la "inseguretat" que es viu al municipi i exigia més presència policial als Mossos d'Esquadra.

A més, reclama a Generalitat i Estat que actués davant la situació dels joves immigrants: "La Generalitat tutela els menors però quan arriba la majoria d'edat els deixa al carrer, sense llar i sense feina i això genera problemes que patim la societat". En el mateix vídeo, criticava la "facilitat" per ocupar habitatges i ha defensat la propietat privada "per defensar el dret dels propietaris i perquè normalment les ocupacions són un focs de problemes de convivència".

Per últim, criticava la "tebiesa" del codi penal davant la multireincidència. "Hem de reconèixer el sentiment de ràbia que té la població, que compartim, però és moment de demanar calma i deixar actuar les forces de seguretat", afirmava.