Un regidor del PP de Sant Vicenç de Montalt, detingut en un operatiu dels Mossos contra delictes d'estafa

Es tracta de Francesc Guillem, cap de llista en les municipals del 26-M, i número 22 dels populars a Barcelona el 10-N

  • ACN / Redacció
  • Divendres, 08 Novembre 2019 12:55

Francesc Guillem

La detenció de Francesc Guillem, regidor del PP de Sant Vicenç de Montalt, s'emmarca en l'operatiu contra delictes d'estafa que els Mossos d'Esquadra van dur a terme aquest dijous a diversos municipis del Maresme i La Selva. En total, van ser cinc els arrestats i vuit els escorcolls a domicilis i empreses entre Sant Vicenç de Montalt, Caldes de Malavella, Arenys de Mar i Santa Coloma de Farners.

El popular va assumir el càrrec de regidor a mitjans de l'anterior mandat i va presentar-se com a cap de llista per les eleccions municipals del passat 26 de maig. És conseller comarcal del Maresme i també va de número 22 a les llistes del PP per Barcelona per a les eleccions generals del 10-N.

La detenció ha estat confirmada a l'ACN per Javier Sandoval (PSC), l'alcalde del municipi, que ha detallat que la policia catalana va personar-se dijous al domicili de Guillem i se'l va endur arrestat. Sandoval, assegura que dijous al voltant de les sis del matí diversos veïns van alertar-lo de la presència d'un ampli dispositiu policial al voltant del domicili del regidor del PP Francesc Guillem. "Vaig traslladar-me fins allà i em vaig identificar com a alcalde", ha relatat el batlle que ha apuntat que la policia va informar-lo que estaven duent a terme una actuació que s'emmarcava "en una investigació que estava sota secret de sumari".

Així mateix, ha explicat que els Mossos van informar-lo que s'emportaven detingut el popular per un presumpte delicte "d'estafa" i que era una "qüestió privada" que no estava relacionada amb el seu càrrec dintre de l'Ajuntament.

L'alcalde assegura que va posar-se a disposició de la policia i que l'Ajuntament va accedir a cedir als Mossos d'Esquadra un espai dintre del dipòsit de vehicles de la brigada municipal per deixar quatre cotxes i una moto confiscats al detingut. 

Segons Sandoval, el regidor passarà a disposició del jutge en les properes hores.