Imprimir aquesta pàgina

Un regidor del PP de Sant Vicenç de Montalt, detingut en un operatiu dels Mossos contra delictes d'estafa

Es tracta de Francesc Guillem, cap de llista en les municipals del 26-M, i número 22 dels populars a Barcelona el 10-N

Francesc Guillem

La detenció de Francesc Guillem, regidor del PP de Sant Vicenç de Montalt, s'emmarca en l'operatiu contra delictes d'estafa que els Mossos d'Esquadra van dur a terme aquest dijous a diversos municipis del Maresme i La Selva. En total, van ser cinc els arrestats i vuit els escorcolls a domicilis i empreses entre Sant Vicenç de Montalt, Caldes de Malavella, Arenys de Mar i Santa Coloma de Farners.

El popular va assumir el càrrec de regidor a mitjans de l'anterior mandat i va presentar-se com a cap de llista per les eleccions municipals del passat 26 de maig. És conseller comarcal del Maresme i també va de número 22 a les llistes del PP per Barcelona per a les eleccions generals del 10-N.

La detenció ha estat confirmada a l'ACN per Javier Sandoval (PSC), l'alcalde del municipi, que ha detallat que la policia catalana va personar-se dijous al domicili de Guillem i se'l va endur arrestat. Sandoval, assegura que dijous al voltant de les sis del matí diversos veïns van alertar-lo de la presència d'un ampli dispositiu policial al voltant del domicili del regidor del PP Francesc Guillem. "Vaig traslladar-me fins allà i em vaig identificar com a alcalde", ha relatat el batlle que ha apuntat que la policia va informar-lo que estaven duent a terme una actuació que s'emmarcava "en una investigació que estava sota secret de sumari".

Així mateix, ha explicat que els Mossos van informar-lo que s'emportaven detingut el popular per un presumpte delicte "d'estafa" i que era una "qüestió privada" que no estava relacionada amb el seu càrrec dintre de l'Ajuntament.

L'alcalde assegura que va posar-se a disposició de la policia i que l'Ajuntament va accedir a cedir als Mossos d'Esquadra un espai dintre del dipòsit de vehicles de la brigada municipal per deixar quatre cotxes i una moto confiscats al detingut. 

Segons Sandoval, el regidor passarà a disposició del jutge en les properes hores.