81 tones de roba usada recollida a Vilassar de Mar

L'organització Humana fa balanç del 2017 i dóna 35 bons d'ajuda social a l'Ajuntament

Recollida roba

L'organització no governamental per al desenvolupament 'Humana Fundación Pueblo para Pueblo' ha recollit 81.134 kg de roba i calçat usats a Vilassar de Mar al llarg del passat 2017. Aquesta xifra representa un increment del 10% respecte l’any 2016, confirmant la confiança de la ciutadania per un model de gestió del residu tèxtil amb finalitat social. La reutilització i el reciclatge de la roba recuperada evita l’emissió de 257 tones de CO2.

La roba procedeix dels dinou contenidors que hi ha distribuïts per tot el municipi, on la ciutadania diposita la roba, el calçat, els complements i el tèxtil de la llar que ja no utilitza i als quals dóna una segona vida. Humana gestiona la recollida selectiva de roba usada, de forma gratuïta, a Vilassar de Mar des del 2012.  

Vals pels necessitats

Des de la Fundació tenen el compromís de revertir a escala local part dels recursos generats amb la gestió de la roba que dóna la ciutadania, amb bons d’ajuda per a persones amb pocs recursos econòmics. La setmana passada es va fer l’acte de lliurament d’aquests bons, un total de 35. Són vals que tenen un valor de 30 euros cadascun i que seran repartits pel departament de Serveis Socials entre les persones del municipi que ho necessiten. Humana també dóna suport a una iniciativa de reforç escolar per a alumnes de primària i secundària.