Absències doloroses

Crítica de 'La hija de un ladrón', de Belén Funes

  • Joan Millaret-AMIC //Foto: cedida
  • Divendres, 13 Desembre 2019 08:23

Cinema 2017/2019, la hija de un ladron

'La hija de un ladrón' és una pel·lícula d'excel·lents resultats que ens revela una prometedora directora jove debutant, Belén Funes, coautora també del guió al costat de Marçal Cebrián. Aquesta història de la jove òrfena Sara, que s'enfronta amb dents i ungles als contratemps i adversitats de la vida, ens descobreix el talent interpretatiu de Greta Fernández. Precisament, després de protagonitzar 'Elisa y Marcela' (Isabel Coixet, 2019), la catalana va guanyar la Concha d'Or del 67è Festival de Cinema de Sant Sebastià per aquest paper.

'La hija de un ladrón' (Belén Funes (2019)

En el film, a més a més, comptem amb l'al·licient especial de veure-la treballant amb el seu pare, el també actor Eduard Fernández. Ambdós protagonitzen a la pantalla un estira-i-arronsa sentimental que evidencia unes complicades relacions familiars.
Per una banda, el personatge de la Sara ens evoca les heroïnes sacrificades del cinema de tremp social dels belgues Jean Pierre i Luc Dardenne. De l'altra, es tracta d'un film de gran vivesa gràcies a l'ús d'una càmera sempre en moviment, nerviosa i incessant.