Torrons per llepar-se'n els dits

Fet amb ingredients 100% naturals, el torró de crema cremada és el dolç que més triomfa durant les festes a la Pastisseria Núria

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 12 Desembre 2019 11:45

Ciutat 2017/2019, Pastisseria Núria

Des del 1967, la Pastisseria Núria posa a disposició dels més llaminers tota mena de creacions pastisseres al número 6 de l'avinguda Amèrica, on a més de l'obrador tenen un espai de cafeteria i servei de botiga.

Amb les festes de Nadal a tocar, arriba a la pastisseria un dels seus productes estrella, el torró de crema cremada. En Francesc Castillo, mestre pastisser des de fa 42 anys a Núria, explica que es tracta d'un torró artesanal “sense conservants, ni potenciadors de gust ni químics”. 100% natural. Segurament és per això que és un dels dolços de Nadal que més venen durant les festes. El torró, a més, es pot demanar per encàrrec i, en aquest cas, el cremen al moment. També tenen, evidentment, altres tipus de torrons, com els clàssics i de xocolata.

Una vida entre dolços

Fa més de 40 anys, des del 1977, que en Francesc es dedica a la Pastisseria Núria. Però com ell mateix indica, pràcticament hi ha nascut. El seu pare va estar-hi al capdavant fins al 1987, quan per culpa d'una malaltia no va poder continuar i en Francesc va passar a fer-se'n càrrec. Aleshores, la pastisseria era al número 38 del carrer República Argentina. Va ser el 1997 quan es va traslladar on és ara i va incloure la secció de degustació.
Abans d'incorporar-se a l'obrador de la Pastisseria Núria, en Francesc es va formar durant cinc anys al gremi de pastisseria de Barcelona.