La reforma laboral no és la causa dels acomiadaments

Gestoria Lluis. Article d'Opinió.

  • Gestoria Lluis
  • Divendres, 10 Maig 2013 00:00

gestoria lluis- reform laboral

Ni la reforma laboral ni els Eros són els responsables dels acomiadaments a les Pimes. Si les Pimes tinguessin recursos, si hi hagués demanda dels seus productes no s’haguessin produït acomiadaments a les petites i mitjanes empreses.

És cert que la nova regulació de l’acomiadament per causes econòmiques ha facilitat que les empreses reduïssin les seves plantilles, però la causa d’aquesta situació és la crisi econòmica global que ha asfixiat les empreses. Fa dos anys ja vaig escriure en el nostre blog de Gestoria Luis -www.luis.cat-  que de la manera que estaven les coses no hi hauria feina per a tothom i que aquesta s’havia de “repartir”;  com? Amb més contractes a temps parcial i amb davallada de sous.

La nova regulació de l’acomiadament objectiu per causes econòmiques, entre altres mesures de la reforma laboral, està facilitant l’adaptació de les pimes a la situació de crisi. Les que han pogut fer-ho i que no depenien en excés del finançament extern estan podent subsistir. L’ajustament dels costos laborals està permetent subsistir als autònoms i les petites empreses.
Una altra cosa és l’ús que en facin les grans empreses i les multinacionals que bo i tenir grans beneficis aprofiten la normativa per ajustar plantilles i millorar resultats.

Amb la reforma laboral es va pretendre “objectivar” la causa econòmica dels acomiadaments eliminant la subjectivitat i la discrecionalitat dels jutges en l’aplicació de la norma. La norma va establir que les empreses podien acomiadar per causes econòmiques quan “tinguessin una disminució persistent durant tres trimestres consecutius del nivell d’ingressos ordinaris comparats amb els mateixos trimestres de l’any anterior.”

Cap empresari vol que davallin les seves vendes. La finalitat de tota empresa és vendre el seus productes. És raonable que una davallada d’ingressos comporti la reestructuració de la plantilla. Els Eros i la reforma laboral no són els responsables dels acomiadaments. La falta de producció de les nostres empreses, el creixement d’altres àrees industrials mundials, la falta de demanda de productes i la falta de finançament són les causes reals dels acomiadaments.

La reforma laboral està provocant la davallada dels costos laborals de les empreses. En contrapartida, a la Xina i altres països del sud-est asiàtic els costos pugen. Tant una cosa com l’altra poden ajudar a que algunes empreses decideixin produir a casa nostra. Ho necessitem.

www.luis.cat

 

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: