Imprimir aquesta pàgina

Gràcies per tot, Sergi!

Sergi Rodríguez, un esportista dels que “fan falta”

EDITORIAL TOT ESPORT-GRACIES SERGI

Desconnectat com estic del dia a dia del meu club, no vaig assabentar-me de la retirada d’en Sergi Rodríguez fins que me’l vaig trobar plorant a la pista mentre rebia l’homenatge de nens, pares, mares, companys, entrenadors i aficionats. Em van dir que en Sergi es retirava. Que no sé què de la feina. Que jugava l’últim partit a casa amb el primer equip del Joventut.

Els records d’en Sergi se m’escapen en origen. Diria que l’he conegut sempre vestit amb pantaló curt, elèctric i ràpid, lleuger i alhora contundent. No seria exacte, però ni per atzar vaig jugar mai amb ell, pels tres anys que ens duem, tot i que sí que hi vaig compartir entrenaments, casals, alguna nit d’histèria etílica i bons partits fent cadascú el que millor sabia, ell a la pista i jo a la grada. Però en tots i cadascun dels records que em queden d’en Sergi em sembla una persona com a mínim exemplar. Un esportista de demèrits, clar, però sempre proper, bon company. Fins i tot els cops que l’hem vist erràtic, ploraner, enrabiat... se li acabava notant el rostre de nano bo. Que és el que és.
El Joventut Handbol Mataró veu com se li retira un jugador cabdal. Que sempre durà a les espatlles la profecia del gran Juan Sánchez –tots els que hem jugat en tenim alguna– que “si hagués fet un pam més d’alt, hagués arribat a Asobal”.

En Sergi, per feina, no jugarà més amb el primer equip però ara que no ens sent ningú, crec que el tornaré a veure amb pantaló curt. Digueu-li palpit, si voleu. Sergis Rodrígues, així en plural, és el que “fa falta” en l’esport local. Referents, pencaires i propers.
Des d’aquí proposo –perquè és gratuït– que ara que estem de cinquantenari, algun dia el club pugui homenatjar els jugadors que com el capità o un altre Sergi –en “txitxi” Gómez– a més de fer bo l’equip, van fer-nos millors als que vam compartir club amb ells. Mites quotidians de casa nostra.