Neuroplasticitat

Sènior: Josep Aracil i Xarrié - President d'Eurosènior. Article d'opinió.

Opinió 2017/2018, senior-neuroplasticitatAvui dia el reconeixement de la neu roplasticitat, la capacitat del cervell, per poder-se reciclar, es tingui l'edat que es tingui, avala una sèrie de recomanacions que caldria tenir en compte.

Una d'aquestes recomanacions, adequada per millorar la qualitat de vida en l'envelliment és l'exercici físic, que es pot aconseguir de forma molt senzilla, amb el sol fet de caminar i també el de ballar, sigui en parella o acompanyat en línia.

Cal però també, potenciar la realització d'exercicis mentals. S'ha descobert que per als sèniors qualsevol mena de joc, cartes, escacs i d'altres, és recomanable, essent-ho més beneficiosos els que requereixen un més alt control mental. Podríem dir que aquests exercicis mentals ser- veixen per mantenir el nivell intel·lectual, sense però augmentar-lo.

Per fer-ho possible, caldria realitzar exercicis i activitats, que ajudessin a fer créixer la capacitat intel·lectual, amb la qual cosa s'aconseguiria, gairebé immediatament, millorar la qualitat de vida. Clarament es pot constatar que l'actual societat anomenada del co- neixement, suposa passar d'una cultura, en la que predominava el treball físic, a una altra en la que ho fa el treball intel·lectual.

Aquest canvi cultural també afecta els sèniors, que donada la seva normal davallada física, haurien de començar a assolir un millor coneixement de les seves potencials ca- pacitats intel·lectuals. L'acceptació de la neuroplasticitat, ho fa plenament possible, tot i tenir sempre en compte, que per ser més, cal abans que tot, saber més.

El Tot Mataró i Maresme
Carrer d'en Xammar, 11
08301 - Mataró

Tel: 93 796 16 42
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

Anuncieu-vos a El Tot Mataró!
Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la. / Aquesta adreça electrònica s'està protegint contra robots de correu brossa. Necessites JavaScript habilitat per veure-la.

© El Tot Mataró i Maresme - 2014

Avís legal i condicions generals d'ús
Advertència de privacitat

Lloc web desenvolupat per tàctic.cat

Amb la col·laboració de: