El Port de Mataró estrena etapa: inversió de 5,6 milions d'euros fins al 2021 i nova gerent

Les millores previstes corresponen a dues línies d’actuació: la renovació de la infraestructura i dels serveis portuaris, i la remodelació de la zona comercial

  • Redacció // Fotos: Generalitat de Catalunya
  • Divendres, 20 Setembre 2019 08:21

Ciutat 2017/2018, port de mataro

El Consell de Govern del Consorci del Port de Mataró va aprovar ahir la proposta i calendari d’actuacions de millora de la instal·lació fins al 2021, amb una inversió prevista de 5,6 milions d'euros.

Així mateix, s'ha nomenat a Margarita Díez com a nova gerent del Consorci. Fins ara membre del consell del Port de Mataró, és la responsable de la Zona Portuària Centre de l’empresa pública Ports de la Generalitat i ha estat escollida per unanimitat entre 52 candidatures.

Amb el nomenament, Díez ocupa el càrrec que, entre 1998 i principis de 2019, va assumir Joan Bellavista i que durant prop de mig any havia quedat en suspens. I és que l'antic gerent va ser destituït per percebre el sou com a gerent del Port de Mataró i també per ocupar el mateix càrrec al port de Portbou.

Les millores previstes

El Port de Mataró afronta, d'aquesta manera, una nova etapa en la qual destaquen la renovació de la infraestructura i dels serveis portuaris (que inclou l’aplicació de mesures de sostenibilitat), i la remodelació de la zona comercial.

Pel que fa al primer punt, les principals actuacions que es desenvoluparan consisteixen en el reforç de l’escullera; els treballs per a reduir l’agitació interior; la renovació del ferm del vial del dic de recer; la renovació de les instal·lacions de la dàrsena esportiva; l’adequació del passeig superior del dic de recer; la reforma del moll de Llevant, i la millora de la protecció contra incendis.

En segon lloc, la remodelació de la zona comercial per impulsar l’activitat i millorar la integració amb la ciutat inclourà treballs com l’eliminació dels mòduls en desús; la formació d’un nou passeig comercial; tasques d’urbanització, i millores en els accessos, l’enllumenat i, la senyalèctica.

Consell Port de Mataró

El secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Isidre Gavín, ha remarcat el "valor estratègic" de la millora de la zona comercial. Així, les actuacions previstes permetran "captar nous operadors, ocupar més espais i fer una distribució més racional i adequada a les necessitats de les persones usuàries".