Comença la preinscripció escolar amb una oferta sense grans canvis

El 8 de maig es farà públic el número aleatori assignat i també les puntuacions definitives

  • Redacció // Foto: cedida
  • Dijous, 28 Març 2019 12:00

Ciutat 2017/2019, preinscripció escolar

Arrenca la preinscripció escolar a Mataró sense grans canvis. Des d'avui i fins al 9 d’abril, s’espera que 1.261 infants i 1.487 joves facin la seva preinscripció a P3 i a primer curs de l’Educació Secundària Obligatòria (ESO), respectivament. En aquest sentit, l’oferta a la ciutat és similar a la del curs passat, amb 56 grups de P3 i 53 línies de 1r d’ESO.

El 8 de maig es farà públic el número aleatori assignat i també les puntuacions definitives. El sorteig per resoldre els casos d’empat es farà el 9 de maig i no serà fins al 14 de maig quan es publicaran les llistes ordenades d’acord amb el número de desempat.

Projectes MAGNET

A Mataró, el pròxim curs està previst que es posin en marxa projectes MAGNET a dues escoles més: l’Escola Rocafonda i l’Escola Josep Manuel Peramàs. Es tracta d’un programa impulsat per la Fundació Jaume Bofill en col·laboració amb el Departament d’Ensenyament i l’Institut de Ciències de l’Educació de la UAB i la Diputació de Barcelona, amb l’objectiu d'acompanyar els centres educatius en el desenvolupament d'un projecte educatiu en aliança amb una institució. Aquesta unió ha de permetre al centre educatiu de desenvolupar “un projecte innovador, de qualitat i atractiu, que esdevingui referent en el seu territori, tant per a les famílies com per a la comunitat educativa”.

Gràcies a aquest programa, l’Escola Rocafonda començarà a col·laborar amb el TecnoCampus per tal de treballar amb projectes  tecnològics innovadors. Per la seva banda l’Escola Peramàs establirà un vincle amb el Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), que introduirà a les aules el treball experimental des de la mirada de la ciència i la sostenibilitat.

Per una major implicació dels socis
Actualment, l’SpAm compta amb  quasi 50 anys d’història i més de 800 socis i sòcies. Amb “Obrim l’SpAm”, l’entitat acull una nova proposta de gestió, que advoca per “una millor administració dels recursos, una major implicació de tots els que formen l’associació i la creació d’una ambient menys conflictiu”.
Paral·lelament a les eleccions, la societat també preveu aprovar el mateix dia 29 de març els comptes del 2018, la memòria d’activitat, i el pressupost i el programa d’activitats per al 2019.