L’equip 'On rails', guanyador de la quarta edició de la Som Hackathon

Els guardonats han estat seleccionats d'entre un total de 87 participants gràcies a la seva plataforma oberta per a connectar persones i associacions

  • Redacció // Foto: Ajuntament de Mataró
  • Dimecres, 12 Febrer 2020 12:38

Som Hackathon 2020

L’equip 'On rails', format pels estudiants Aitor Garcia, Albert Loma, Eric Fradera, Jan Lopera i Marc Serra, va guanyar diumenge el premi universitari, dotat amb 2.000 euros, de la quarta edició de la Som Hackathon.

El concurs, centrat en la construcció de solucions tecnològiques transformadores que garanteixin un envelliment actiu i saludable, va comptar amb la participació d'un total de 87 alumnes universitaris i de secundària. D'entre totes les propostes, el jurat va considerar que el primer premi el mereixia 'On rails', per haver creat una plataforma oberta per a connectar persones i associacions. En aquest sentit, el tribunal va valorar aspectes com la solució tecnològica en l'àmbit d'arquitectura, el treball en equip, la filosofia open source de l'eina. 

Som Hackathon 2020

L’altre premi, el de batxillerat i cicles formatius, dotat amb 1.000 euros, el va guanyar l’equip format per Jordi Palomera, Marçal Comajoan, Oriol Baldrís i Roger Vendrell. En aquest cas, el jurat va valorar de forma positiva el projecte d’acompanyament a les compres de la gent gran, pel fet que és un projecte intergeneracional aplicable. La menció especial va ser per a un projecte d’aplicació pensat per a millorar la mobilitat de la gent gran, presentat pels estudiants Alba González, Cristina Mateos, Cristina Arcas, Daniel Cano, Javier Santos i Oriol Campdepadrós.

El TecnoCampus, l’Ajuntament de Mataró i la cooperativa Som Mobilitat són els impulsors d’aquesta iniciativa, que ha comptat amb el suport de diversos patrocinadors.