Mataró vol ser una "vila florida"

L'Ajuntament ha iniciat els tràmits perquè la capital del Maresme esdevingui ciutat integrada a la xarxa de Viles Florides, una iniciativa de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC)

  • Redacció // Foto: Cedida
  • Dilluns, 09 Desembre 2019 11:06

Vila florida

L'Ajuntament de Mataró ha iniciat els tràmits perquè la capital del Maresme pugui formar part de la xarxa de Viles Florides, projecte de la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC) que promou la transformació dels municipis a través de zones enjardinades i espais lúdics.

Formar part de la xarxa de Viles Florides suposa un reconeixement públic en relació amb aspectes com la potenciació dels espais verds urbans, la seva gestió sostenible, la conscienciació ciutadana, l’educació ambiental i la creació d’un entorn propici per a la recepció i estada, tant dels residents com dels visitants. "Més enllà del reconeixement, suposa una bona oportunitat de cara a la promoció turística del nostre municipi", s'afirma en la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Junts per Mataró i aprovada per unanimitat al ple ordinari del mes de desembre. 

Actualment a Catalunya hi ha 119 municipis adscrits al projecte ‘Viles Florides’, entre ells, Alella, Argentona o Arenys de Mar. A més a més, la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya té la seva seu al Mercat de la Flor i la planta ornamental de Catalunya, a Vilassar de Mar.