Mataró demana acció urgent a la Generalitat i a l’Estat per pal·liar la inseguretat

L'alcalde David Bote envia una carta al president de la Generalitat, al ministre d’Interior i a la fiscal de l’Estat

Ciutat 2017/2019, inseguretat

Fa unes setmanes que la inseguretat s'ha convertit en un important maldecap, per si no n'hi havia prous, per la ciutadania de Mataró. Després del confinament han crescut i s'han repetit constantment els robatoris per tota la ciutat, a establiments i ciutadans, molts cops lligats a ocupacions problemàtiques. En un nou intent per intentar combatre aquest augment de la delinqüència a la ciutat, l’Ajuntament de Mataró ha mogut fitxa per tal de demanar novament la implicació de les institucions "per trobar solucions conjuntes a la problemàtica d’inseguretat que viu la ciutat".  

En una enquesta recent a l'instagram del @totmataro preguntant a la gent si estaven preocupats per l'onada de robatoris, el 93% van respondre que sí.

Amb aquesta finalitat, l’alcalde David Bote s’ha adreçat per carta al president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; a la fiscal general de l’Estat, Dolores Delgado; i al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, per tal de sol·licitar una reunió de treball amb cadascun d’ells.

Fa pocs dies l'alcalde va explicar-se a través de les seves Xarxes Socials i ja va avançar que elevaria les reivindicaicons a totes les institucions:

Focalitzant en els problemes

En els seus escrits, l'alcalde fa referència a l’increment en els últims temps dels robatoris amb violència i intimidació i a la relació entre l’augment de la delinqüència, la reincidència dels detinguts i una activitat organitzada d’ocupació d’immobles.

Així mateix, es destaca que l’Ajuntament està afrontant aquest tema “amb unitat política”, i que tant la Policia Local com altres serveis municipals fan tot el possible davant aquesta problemàtica. “Però sols no ens en sortirem”, afirma l’alcalde en els escrits.

Pel que fa a les demandes concretes, al president Torra li recorda que el conseller d’Interior, Miquel Buch, no ha pogut a atendre fins a dia d’avui “les reiterades i justificades demandes d’incrementar la presència i acció del cos de Mossos d’Esquadra a Mataró”. Li diu que no vol fer “cap retret” al respecte i destaca que els mossos que actuen a la ciutat “fan bé la seva feina però són clarament insuficients i cal que es reforcin de manera urgent els efectius”. També insisteix en reclamar un pla de xoc a nivell policial: “Som la vuitena ciutat del país i ens mereixem un esforç com el que s’ha fet a Barcelona, on la intensificació del treball preventiu ha assolit una significativa millora dels índexs delictius. Per això, convida al president de la Generalitat a visitar el municipi el més aviat possible per “prendre compromisos que ens portin a recuperar la seguretat i la tranquil·litat que la ciutat de Mataró necessita i mereix”.

A la fiscal de l’Estat li reclama una estratègia coordinada que inclogui “la intensificació de la pressió judicial sobre la reincidència i les ocupacions d’immobles”. Per últim, reclama també “ajuda urgent” al ministre de l’Interior, tot demanant “una estratègia coordinada entre ambdues administracions”.