El dia mundial de l’Alzehimer té el seu espai a Mataró

  • Divendres, 19 Setembre 2003 02:00
El proper dissabte 20 de setembre és el dia mundial de l’Alzheimer. Per aquest motiu la delegació del Maresme de l’Associació de Familiars d’Alzheimer de Barcelona ha organitzat una jornada festiva amb la que volen donar a conèixer la malaltia i la problemàtica amb la que es troben les families d’aquests malalts, persones totalment dependents d’algú i que requereixen molta atenció, una tasca molt cansada per als que els hi toca realitzar-la.

Activitats de la jornada
Així, des de les 9h del matí fins a les 21h, l’associació s’instalarà a la Plaça Santa Anna on es realitzarà una campanya d’informació i sensibilització a la ciutadania sobre la malaltia de l’Alzheimer. A la tarda, la jornada adquirirà un caire més festiu i s’omplirà de música i ball. La plaça rebrà la visita del grup Dansaires d’Il·luro, i desprès del grup Texas Country, que interpretaran un tipus de música que compta cada vegada amb més seguidors.

El regal de la comunicació
Com a acte complementari a la diada mundial de l’Alzehimer, el passat dimecres 18 es va organitzar una conferència que va tenir lloc a les set de la tarda a la sala d’actes de Caixa Laietana. Aquesta es va presenar sota el títol “El regal de la comunicació” i va correr a càrrec del professor Sebastià Serrano.

Una entitat pionera
L’Associació de Malalts d’Alzheimer de Catalunya, a estat sempre una entiat pionera en aquest camp. Va nèixer l’any 1987 i va ser la primera associació de característiques similar que va funcionar en tot l’estat espanyol. Entre els seus últims éxits s’ha de destacar el projecte de voluntariat per recolzar als familiars dels malalts que moltes vegades arriben a patir tant com ells. El projecte pretén cridar l’atenció sobre la importancia del que ells han anomenat: tenir cura dels curadors, és a dir, oferir-els-hi amistat, col·laboració i companyia de manera que tinguin algú en qui recolzar-se, amb qui parlar, i que el pes de la malaltia d’un familiar no es converteixi en una càrrega tan feixuga.