Objectiu: difondre i defensar el model de comerç urbà català

La Generalitat i la Fundació Comerç Ciutadà signen un conveni per elaborar un estudi de situació del comerç

  • Redacció
  • Dilluns, 05 Desembre 2016 10:30

Ciutat 2013, comerç de proximitat 1

La ciutat de Mataró formarà part d'un estudi català del comerç on, a més a més de la capital del Maresme s'analitzaran altres ciutats. Aquest estudi s'impulsarà conjuntament entre la Generalitat i la Fundació Comerç Ciutadà amb l'objectiu de sumar esforços en la divulgació i defensa del model de comerç urbà i els seus valors socials i econòmics al conjunt de Catalunya.

De fet, la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i la presidenta de la Fundació Comerç Ciutadà, Maria Costa, ja han formalitzat un conveni per a l'elaboració d'aquest estudi que farà, diuen, "una radiografia del sector per poder optimitzar les polítiques i les accions de suport al model del comerç urbà català".

Nou ciutats implicades

A més de Mataró hi ha nou ciutats catalanes implicades en el projecte d'estudi. Figueres, Granollers, Terrassa, Sabadell, Olot, Tarragona, Vic i Badalona se sumen a la capital del Maresme per sotmetre's a anàlisi. Així, es posarà la lupa a la mobilitat urbana en transport públic i privat, en els locals comercials oberts i tancats i l'afluència de persones per diferents carrers.

Una iniciativa que costarà, d'entrada, 12.500 euros a la Generalitat. Diners que es destinaran a l'adquisició de 8 comptadors de fluxos de persones i a la logística i formació  a tot el desplegament que cal per a l'estudi.

Fundació i UAB

La proposta d'estudi està inclosa en el pla d'actuacions de la Fundació Comerç Ciutadà, que compta amb el suport de la Generalitat a través del Consorci de Comerç, Artesania i Moda (CCAM) i la Diputació de Barcelona. Aquest estudi però, serà realitzat conjuntament amb la UAB.

CCAM i la Fundació Comerç Ciutadà treballen tots dos per fomentar el comerç i les seves relacions amb l'entorn. Una amb el seu desenvolupament més directe, l'altra amb la difusió cap a la ciutadania. I ara, juntes, en un nou estudi.