L'Ajuntament contra les agressions sexistes

Habilitaran un punt informatiu al Parc Central durant Les Santes per atendre als que pateixin algun tipus d'agressió

  • Laia Mulà / Daniel Ferrer
  • Dilluns, 17 Juliol 2017 13:06

rdp seguretat i sexisme - No és no

La nova campanya “No” és “No” Cap agressió sexista!, pretén fomentar la conscienciació social en contra de les agressions físiques o verbals per motius de gènere, d'orientació sexual o aspecte físic. Es tracta de sensibilitzar sobre el sexisme en espais de lleure i d'oci nocturn, així com aconseguir unes relacions lliures, respectuoses i igualitàries. Aquesta campanya se suma a les accions que la Direcció de Cultura realitza des del 2012 per minimitzar els riscos de la Festa Major i garantir el bon funcionament dels actes, la seguretat i la tranquil·litat dels veïns amb campanyes sobre seguretat o consum d'alcohol, per exemple.

Marisa Merchán, regidora d'Igualtat i Joventut, va explicar durant la presentació de la campanya que aquesta “no morirà per Les Santes, sinó que continuarà treballant per un millor oci nocturn de la ciutat”.

Accions formatives, comunicatives i d'intervenció

Els tres eixos que formen la campanya contra les agressions sexistes són, en primer lloc, les accions formatives que ja s'han estat portant a terme a les escoles i centres de joves al llarg de l'any i, en segon lloc, la campanya de comunicació que compta amb 5.000 flyers, a més d'adhesius, cartells informatius, entre altres elements. Per últim, les accions concretes d'intervenció es realitzen amb la novetat d'habilitar un punt informatiu i d'assessorament al Parc Central. Aquest estarà en funcionament del 25 al 29 de juliol des de les 22h fins a les 4h de la matinada i atendrà les demandes al voltant del tema, donarà informació i resposta.

Un protocol per actuar davant les agressions
També s'està realitzant un protocol específic per detectar i intervenir en cas d'agressions sexistes que reculli els diferents tipus d'agressions i com intervenir en cada cas per part dels agents implicats. Es realitzarà doncs un document amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona que esdevindrà un annex del Protocol per abordar les agressions de tipus masclista.