La Policia Nacional entra a l’Ajuntament per requerir informació

Entra a recopilar documentació en el marc d’una operació policial a ajuntaments de tot l'Estat per la contractació irregular d'aplicacions per instal·lar en semàfors

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 03 Juliol 2018 11:12

Registres a l'ajuntament

La policia espanyola duu a terme aquest dimarts al matí una macrooperació policial en ajuntaments d'arreu de l'Estat, entre ells de Lleida, Mollet del Vallès i Tiana, en una operació contra la compra fraudulenta d'aplicacions informàtiques per instal·lar en semàfors destinats a la pacificació del trànsit a canvi de suborns, segons han informat fonts properes a la investigació. Es tracta d'una operació dirigida per la Fiscalia Anticorrupció i pel Jutjat numero 2 de Badalona contra diversos consistoris i l'empresa Aplicacions Gespol de Barcelona –actualment integrada al grup Valoriza Serveis Mediambientals- pels presumptes delictes de pertinença a organització criminal, suborn, prevaricació, contra l'administració pública i falsificació documental, entre d'altres.

En el cas de Mataró, la Policia ha entrat a les dependències de l'Ajuntament per fer registres, ja que el jutjat ha requerit documentació, també, de la capital maresmenca, Montgat, Pineda de Mar, Premià de Mar i Rubí.


Mig miler d'agents

La policia espanyola, que participa en el dispositiu a càrrec de la UDEF amb 580 agents, espera fer diverses detencions arreu de l'Estat, concretament més d'una quarantena a tot Espanya i més de 60 investigats, tot i que a Catalunya s'espera que no siguin càrrecs electes sinó tècnics. 

Segons la Fiscalia Anticorrupció, els fets investigats podrien constituir delictes de prevaricació administrativa, frau a l'administració pública, revelació d'informació privilegiada, malversació de fons públics, tràfic d'influències, suborn, falsedat documental per funcionari públic i per particular, alteració del preu de concurs públic i pertinença a organització criminal.

A la resta de l'Estat, s'han fet entrades i registres a Alcobendas, Arroyomolinos, Majadahonda, Parla, Fuenlabrada, Pinto, Torrelodones i Villanueva de la Cañada, a la Comunitat de Madrid; a Osca; a Illescas (Toledo), Plasencia, San Andrés del Rabanedo i Villaquilambre (Lleó), Palència i Terol. A banda, s'ha requerit informació als ajuntaments de Brunete, El Escorial, Galapagar, Mazanares El Real, Valdemorillo, a la Comunitat de Madrid; La Cistérniga (Valladolid), El Puig i Gandia, Sant Vicenç del Raspeig, al País Valencià; Logronyo, O'Grove (Pontevedra) i Vitòria.