La Generalitat es presentarà com a acusació popular contra l'acusat d’amenaçar el col·lectiu LGTBI

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ja ha obert 32 expedients administratius

  • Redacció - ACN
  • Dimarts, 06 Setembre 2016 12:23

Dolors Bassa

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies es personarà com a acusació popular en el transcurs d’aquesta setmana contra el veí de Mataró detingut per llançar missatges contra el col·lectiu LGTBI i fins i tot amenaçar de dur a terme un atac armat a Barcelona com el d’Orlando, el passat de 12 de juny, que va causar la mort de 50 persones en una discoteca gai.

En declaracions a l’ACN, la consellera de Treball, Afers Socials i Famílies, Dolors Bassa, ha explicat que aquest cas seguirà la via penal perquè hi ha amenaces de mort. La consellera ha afegit que fins ara ja s’han obert 32 expedients per la via administrativa. Bassa ha reiterat que “es perseguirà tot allò que siguin discriminacions” i que el Departament donarà suport als col·lectius LGTBI. La consellera ha dit que amb la llei 11/2014, que s’està desplegant, la Generalitat té competència per sancionar per via administrativa i que els 32 expedients oberts fins ara probablement acabaran en sancions directes. “Però quan la falta és més greu com en aquest cas, hem de ser al costat de les víctimes, acompanyarem i farem acusació popular en defensa de la legalitat”, ha dit Bassa.

Delictes d'odi

L’Observatori contra l’homofòbia va enviar el passat 3 d’agost una notificació a la Direcció General d’Igualtat sobre noves amenaces contra el col·lectiu i la Generalitat ho va posar en coneixement dels Mossos d’Esquadra. A partir d'aquí, es van obrir diligències sobre el cas, que porta la policia espanyola, i també es va informar el fiscal de delictes d’odi.

L’autor de les amenaces és un home de 36 anys de nacionalitat espanyola. Va quedar en llibertat dissabte a la nit després de ser detingut per amenaçar de repetir a Barcelona la massacre en una discoteca gai d’Orlando que va acabar amb 50 morts. A més, la policia espanyola li va confiscar una pistola de fogueig.

L'arrestat havia fet diverses gravacions en què animava a disparar contra persones homosexuals i les havia penjat a les xarxes socials. En només un mes va arribar a publicar 31 vídeos al seu canal de YouTube on se'l pot veure dient que vol aprofitar el Circuit Festival de Barcelona que es fa el mes d'agost per provocar una massacre contra gais, lesbianes, transsexuals i bisexuals.