Una exposició per commemorar el centenari del naixement de Palau i Fabre

Barceló cedeix 68 obres de la seva col·lecció que evoquen “l’esperit primitiu” que uneix els dos artistes

  • Redacció - ACN
  • Dimecres, 21 Febrer 2018 17:04

Josep Palau i Fabre

L’artista mallorquí Miquel Barceló ha fet realitat un dels grans somnis que Josep Palau i Fabre no va poder materialitzar en vida i, coincidint amb el centenari del naixement del poeta i amb la commemoració de l’Any Palau i Fabre, la Fundació Palau acull una exposició temporal d’obres de Barceló ideada exclusivament per a l’ocasió. Un total de 68 obres, totes elles provinents de la col·lecció de Barceló estaran exposades al municipi maresmenc de Caldes d’Estrac fins a finals de setembre.

Palau i Fabre desitjava que l’obra de Miquel Barceló tingués presència a la seva Fundació de Caldes d’Estrac. Dels cinc gravats de l’artista mallorquí que ja hi havia a l’exposició permanent de la Fundació, ara s’ha ampliat a l’exposició temporal amb una mostra més extensa de la col·lecció. Entre els dos artistes hi va haver una admiració profunda: la poesia fresca i jove de Palau i Fabre i el domini de Barceló de diferents tècniques i la seva capacitat creativa. En total, la mostra consta de 68 peces de la col·lecció de Barceló, que l’artista ha cedit gratuïtament a la Fundació fins al mes de setembre. L’àmplia durada de la mostra i el fet que Barceló en sigui el protagonista dona també esperances als gestors de la Fundació Palau per poder donar un “impulsar” i donar-la a conèixer encara més. 

Tres obres destacades

Entre les peces més destacades hi ha un quadern de viatge de Barceló, encara inacabat, que el pintor s’endú als llocs més remots del planeta a la cerca d’inspiració. La mostra també compta amb el quadern on Barceló va fer el procés creatiu del logotip de l’Any Palau i Fabre, un retrat amb erotisme. Destaca també el pop que dóna la benvinguda al visitant i amb què el mateix Barceló s’identifica.

Palau a Madrid i a París

D’altra banda, dins els actes commemoratius de l’Any Palau i Fabre també s’ha anunciat aquest dimarts la itinerància de l’exposició ‘Palau Mira a Picasso’ més enllà del territori català. Quan acabi la seva estada a Barcelona, la mostra viatjarà a Madrid, al centre Blanquerna, i al setembre serà a París, al Centre d’Estudis Catalans de la capital francesa.