Els Capgrossos es volen superar

Els blaus participen aquest dissabte per segon cop a la selecta diada del Mercadal, a Reus, amb les millors colles del panorama casteller

  • Redacció // Fotos: Daniel Ferrer i Capgrossos
  • Dijous, 05 Octubre 2017 16:54

Capgrossos de Mataró,  capgrossos a lleida

Als Capgrossos de Mataró els agrada actuar a les grans places castelleres i amb les colles que fan castells de més dificultat, d'això no hi ha dubte. Enguany se sumen a una de les diades més importants del panorama casteller: la diada del Mercadal a Reus. I, a més, ho faran amb les quatre úniques colles que han assolit els castells de 10 pisos i amb els Xiquets de Reus. Una diada de sis colles que es preveu llarga i intensa.
La diada començarà a les cinc de la tarda d'aquest dissabte 7 d'octubre a la plaça del Mercadal de Reus.

Una diada que promet

Les colles convidades són, a més dels de Mataró i la colla local, els Castellers de Vilafranca, els Minyons de Terrassa, la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Totes elles han anunciat la intenció de descarregar castells de l'anomenada gamma extra, a excepció dels de Reus que esperen portar castells de nou pisos. A més, cal destacar que els Castellers de Vilafranca i la Colla Vella de Valls es proposen tornar a trencar el sostre casteller alçant castells de deu pisos.

Els Capgrossos volen repetir

La diada de Les Santes va ser històrica pels Capgrossos perquè van descarregar per primera vegada en la seva història el 5 de 9 amb folre i van assolir per primer cop a casa la torre de 9 amb folre i manilles, que fins llavors només havien descarregat en altres places castelleres. Ho van acompanyar d'un 3 de 9 amb folre i d'un pilar de 5 pisos. D'ençà d'aquella jornada d'èxits, els de la camisa de color blau marí no han tornat a fer castells de gamma extra aquesta temporada. És per això que es proposen tornar a assolir aquestes grans construccions a la diada del Mercadal d'aquest dissabte on, a més de repetir els bons resultats de Les Santes, voldrien descarregar el pilar de 7 amb folre per segona vegada aquest any.

Capgrossos de Mataró,  capgrossos a lleida
A Lleida, pilar de 7
Els Capgrossos de Mataró van actuar dissabte a Lleida, en la més llunyana de les seves places talismà. Fa divuit anys que són fixes a les festes de Sant Miquel i la Paeria va ser testimoni de l'onzè 3 de 9 de l'any, a banda de fer el 5 i la torre de 8. Va ser però en la ronda de pilars on els de blau van brillar estrenant el pilar de 7 amb folre, que no descarregaven des de feia dos anys. El pilar es va comportar a la perfecció en la plaça en què el 2005 els Capgrossos l'havien carregat per primer cop. Va ser el colofó a una jornada pensada en clau de preparació de la diada del Mercadal, a Reus.