Els Capgrossos es regalen el 5 de 8 pel 23è Aniversari

La colla se supera amb una execució emocionant de la catedral dels castells

  • Redacció // Fotos: Vicky Reull
  • Dilluns, 03 Juny 2019 10:43

Capgrossos a la plaça Gran - Vicky Reull

Els Capgrossos de Mataró van celebrar diumenge el seu 23è Aniversari amb una diada rodona a la Plaça Gran. La colla blava va fer la seva millor diada d’aquest any amb la nota destacada de l’estrena del 5 de 8. El castell, conegut com ‘la catedral dels castells’ va arribar en segona ronda, en una execució molt emocionant que va requerir de gran pericia per a poder-se completar. Amb aquest 5 els blaus fan un salt qualitatiu important en la seva primera actuació de juny.

La colla maresmenca va escollir el 3 de 8 com a primer castell de la jornada. Es tracta d’un castell ja consolidat que setmana a setmana i diada a diada va millorant les seves prestacions. Va servir de preludi del plat fort del dia: un 5 de 8 que s’havia treballant intensament a assaig i ple d’estrenes i canvis de posició a bona part del tronc i el pom de dalt. El 5 es va enlairar al segon peu i tot i una carregada prou segura es va complicar, amb un bellugueig constant, just quan es coronava. Amb equilibri i determinació, la colla va saber salvar el castell, descarregant-lo tot i haver-se complicat i regalar-se la catedral pel seu propi Aniversari.

En tercera ronda, el 4 de 8 va repetir un patró similar al 3 de la primera: no va ser perfecte de mides però es va notar que la colla hi té la mà trencada. Per rematar la diada, els blaus van descarregar amb elegància el segon pilar de 6 del curs i van completar 10 pilars de 4 simultanis.

Capgrossos de Mataró: 3de8, 5de8, 4de8, Pde6 // Marrecs de Salt: 4de8, 3de8, 5de7 // Castellers de Sant Cugat: 3de8, 4de8, 5de7

Un juny per seguir fent fonaments

Els Capgrossos no actuaran el proper cap de setmana, però el cap de colla Oriol Feliu ja ha demanat a la colla que això serveixi per seguir intensificant la feina a assaig de castells com la torre de 8 amb folre, el 7 de 8, el 4 de 8 amb agulla, el pilar de 7 o els dos castells de 9, el 3 i el 4. L’objectiu és seguir treballant per completar tota aquesta gamma en la primera meitat de temporada.

Capgrossos a la plaça Gran - Vicky Reull

En aquesta línia, el mes de juny portarà els Capgrossos fins la Patum de Berga, la festa del Carrer de Sant Joan i les festes majors de Vilassar de Mar i Sant Cugat del Vallès. Els bàsics de 8 i els castells en procés que validi l’assaig previ fonamentaran aquest tram important de la temporada dels blaus.