Els Capgrossos fan una crida pels darrers assajos abans de Santes

La colla torna d'Andorra amb un 4 de 8 al sarró i té quatre assajos i dues actuacions en una setmana intensa abans de la diada de Festa Major

Els Capgrossos encaren aquest cap de setmana els compassos finals del compte enrere fins Les Santes, la seva diada més important. La colla, que el cap de setmana passat va actuar per primer cop a Andorra, inicia aquest divendres una setmana frenètica, amb quatre assajos i dues actuacions en vuit dies i fan una crida a tots els seus membres a fer una passa endavant en un moment del calendari com aquest.

La colla té clars quins han de ser els castells que haurien d'anar a plaça el 21 de juliol a la Plaça de Santa Anna. El cap de colla, Oriol Feliu, fixa en la torre de 8 amb folre, el 5 de 8 i el 3 de 9 amb folre les prioritats per a les rondes de castells mentre que el pilar de mèrit, de 6 o de 7, remataria l'aposta per Les Santes. Són, tots els objectius declarats, castells que requereixen d'una molt bona darrera setmana d'assajos, amb una assistència que n'asseguri fer les bones proves que la colla es fixa com a requisit indispensable per poder portar aquests castells a plaça.

Precisament per això, per poder maximitzar l'assistència a aquests assajos especials, en els que també es treballaran objectius per la segona meitat de temporada, els Capgrossos han previst reclams i incentius. Així, aquest divendres 12 fan un assaig 'Gran Reserva' per repescar antics castellers amb rom cremat al final, dimarts 16 hi haurà beguda per a tothom en acabat l'assaig o dijous 18 entrepans i beguda. El divendres 19 es farà el típic assaig especial a la mateixa Plaça de Santa Anna, amb concerts posteriors, dins el propi programa de Les Santes.

Aquest cap de setmana, a més, els Capgrossos fan doblet i seran dissabte a la Diada d'Estiu dels Castellers de Sants i diumenge a la cita amb la Festa Major de Premià de Mar.

Capgrossos a Andorra

 

Un 'carro gros' a Andorra

El primer cap de setmana de juliol, els Capgrossos l'han dedicat a fer una sortida a Andorra, per actuar per primer cop en aquest estat, al costat dels Castellers locals i dels de Lleida. El cap de setmana l'han aprofitat uns 150 Capgrossos no només per fer castells, sinó també per fer colla amb activitats i àpats en comú.

Castellerament, els Capgrossos van tenir en el 4 de 8 el seu millor castell a la diada feta a La Massana. Un altre 'carro gros' a l'extensa col·lecció d'aquest primer tram de temporada. Els de blau també van fer el 5 i el 3 de 7.

Diada Massanenca a Andorra

Capgrossos de Mataró: 4de8, 5de7, 3de7
Castellers de Lleida: (id)5de7, 5de7, 2de7, 4de7
Castellers d’Andorra: 4de6a, 3de6a, 3de6(c)