Lluís Danés porta a la pantalla l’univers de Salvador Espriu

Debuta al cinema amb la pel·lícula Laia, gravada a la platja d’Arenys

  • Redacció
  • Dimecres, 18 Novembre 2015 09:52

Peli Laia Arenys

La platja d’Arenys de Mar convertida en un plató de cinema. El director arenyenc Lluís Danés hi està gravant la seva primera pel·lícula, ‘Laia’. Es tracta d’una adaptació en forma de TV Movie de la novel·la de Salvador Espriu amb el mateix títol. L’actriu Miranda Gas, l’encarregada de donar vida a la Laia, defineix el seu personatge com “un esperit lliure que no té possibilitat d’existència en un poble tancat”.

‘Laia’, en paraules dels guionistes, és una història de cinema negre, que ha estat convertida en un ‘thriller’ dins de l’univers de Salvador Espriu. La cinta està produïda per TV3 i Brutal Media.

La cinta es roda arran de mar, a Arenys de Mar, a la Sinera de Salvador Espriu. “És un plus rodar aquí, és el món d’Espriu”, explica l’actor Roger Casamajor, que interpreta el personatge de l’Esteve. La pel·lícula relata la història de la Laia, una dona que “intenta desplegar les ales però que en els intents es va ferint”, explica la Miranda Gas, que amb aquest paper debuta al món del cinema. “És un descobriment del mitjà”, assenyala en unes declaracions a peu de rodatge.